More


  Ucraineanul Dimitri Paulenko a câștigat slalomul de la Satu Mare

  =

  caiac2

  Un număr de 20 de concurenți am avut sâmbătă la Satu Mare în cadrul primei ediții a Concursului de Caiac Slalom pe Someș.

  Circuitul amenajat la baza podului Decebal le-a adus profesioniștilor un traseu cu 10 porți și un vârtej care le-a cam dat bătăi de cap chiar și celor experimentați. În schimb amatorii au avut parte de un traseu mai lin și mai rapid…
  Austriacul Stefan Schenk a făcut mai întâi o scurtă demonstrație iar apoi cu ceva emoții s-a intrat la… apă.
  La profesioniști ucraineanul Dimitri Paulenko a scos cel mai bun timp, 1min. 27sec. Acesta a fost urmat de austriacul Stefan Schenk cu 1.32 și de organizatorul Ionuț Stancovici cu 1.37. Alina Ninu a concurat tot la profesioniști dar poate fi declarată câștigătoare la feminin cu 1.56.
  Surpriza zilei a venit din partea puștiului Ștefan Ninu care a scos un timp excelent, 0.58 pe traseul amatorilor, acesta terminând clar pe primul loc și la copii și la amatori! Dan Corodan la 12 ani a terminat și el pe podium.

  caiac1
  ”La amatori îi felicităm pe toți cei înscriși. Unii au fost la primul concurs alții la a doua sau a treia ieșire pe Someș așa că timpii contează mai puțin”, ne-a spus Ionuț Stancovici, organizatorul principal al evenimentului.
  Potre Bucur, Remus Caragea sau Vass Geza au reușit timpi buni la amatori într-un concurs în care am avut și rostogoliri spectaculosae și concurenți care au ajuns tractați la mal.
  Printre concurenți l- am avut și pe multiplu campion la judo, Marian Halas, acesta recunoscând că e mai simplu pentru el pe tatami decât în caiac…
  Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă seara, iar duminică sătmărenii doritori de o plimbare cu caiacul pe Someș pot s-au putut înscrie la cortul amnajat la baza podului Decebal.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img