More  Unanimitate de voturi pentru anveloparea blocurilor şi construirea de locuinţe sociale

  - Advertisement -

  Consilierii sătmăreni au aprobat în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului local multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din municipiul Satu Mare.

  Principala sursă de finanţare va fi asigurată fie prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu sprijinul financiar şi logistic al Primăriei şi Consiliului Local, fie prin Guvernul României, Consiliul Local Satu Mare şi asociaţiile de proprietari.
  Consilierii sătmăreni au mai aprobat, tot în unanimitate de voturi, proiectul Primăriei Satu Mare privind reabilitarea imobilului dezafectat de pe strada Ostrovului. Mai exact, este vorba despre unul dintre fostele cămine de nefamilişti ale UNIO. Valoarea totală a contractului este de 1.022.000 lei, în timp ce Contribuţia Primăriei şi a Consiliului Local Satu Mare va fi de 122.000 lei, iar contribuţia Guvernului României este de 900.000 lei. Prin acest program de investiţie se doreşte realizarea unor reparaţii capitale ale clădirii, în scopul înfiinţării unui bloc de locuinţe sociale care să respecte prevederile standardelor europene. Prin realizarea invesţiei blocul va avea un număr de 40 de apartamente, după cum urmează: 16 apartamente cu o cameră, 10 de apartamente cu două camere şi patru apartamente cu trei camere”, se arată în sursa citată.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts