More


  Vopseaua „Faur” de Valea Vinului

  =

  Aşa aşteaptă primarul Radu Cristea de la Valea Vinului să arate firma noii fabrici de vopsele, cu o marcă de răsunet „Faur”. De ce Valea Vinului şi nu Pişcolt? Simplu! Pentru că primarul din Pişcolt nu l-a înţeles pe cunoscutul intreprinzător român, de acolo, din părţile locului, că funcţionarea unei fabrici în Pişcolt ar aduce comunei destule beneficii. Şi, iată, Radu Cristea i-a oferit omului întreprinzător Vasile Paşca, fostul consilier judeţean, patronul firmei, atât de cunoscute nouă şi altora, „Lebăda”, spaţiul necesar funcţionării acestei făbricuţe şi, treptat, cunoscută fabrică „Faur”, care deja, testată, produce vopsea lavabilă şi tencuială pentru exterior de o calitate de invidiat.

  Se produce vopsea de bază, de culoare alb, un alb de culoarea zăpezii curate sub raze de lumină, cu care, adăugând pigmenţi, coloranţi, meşterii pot da culoarea dorită clădirilor mari şi mici, bazându-se pe o lungă durată în care n-au de ce să intervină. Este vorba de o vopsea de mare rezistenţă, de păstrarea ei intactă pe pereţii acoperiţi de ea. Există la această vopsea calităţile ce concurează cu multele vopsele cunoscute şi utilizate la noi, în România.

  Materialele componente pentru realizarea ei, în majoritate, sunt procurate din ţară şi o parte din străinătate. Este vorba de calcită şi praf de marmură. Deja, vopseaua „Faur” este cumpărată în Maramureş, Bihor, Timişoara, Arad şi alte centre, ea putând fi comandată la sediul central de pe str. Bariţiu 27 din Satu Mare. Sigur, Vasile Paşca şi colectivul său au realizat schimburi de experienţă cu „Acuarela” din Cluj-Napoca, cu cei din Timişoara cu „Kober” şi cu alţi producători din ţară şi din afară. M-a surprins, realizând emisiunea „Oameni şi fapte”, că n-am găsit mulţi angajaţi. De fapt i-am cunoscut pe cei din laboratorul chimic cu aparatura specifică, cei ce lucrează la fabricare, cu utilaje de mare performanţă cumpărate din Italia şi cei care descarcă materia primă şi încarcă produsul finit, adică vopseaua „Faur” în frumoase găleţi, special confecţionate la Sibiu, de 4-8-15 litri.

  Am constatat frumosul comportament al celor din fabrică, exact cum am găsit la personalul din tot ce se numeşte „Lebăda”, adică bun simţ, respect faţă de clienţi, amabilitate şi interes pentru a prezenta marfa de calitate, de garanţie! Ce frumos este când poţi spune şi astfel de lucruri în viaţa aceasta, ce ne oferă atâtea nemulţumiri!

  Pe cât de onorantă a fost discuţia din preambul cu juniorul Cristian, viitorul intreprinzător la „Faur”, un tânăr de mare perspectivă, pe atât de plăcută a fost prezenţa primarului Radu Cristea, omul ce se dăruieşte total locuitorilor de pe raza comunei Valea Vinului. A primit cu bucurie fabrica, ştiind că va creşte bugetul comunei, de multe ori neîndestulător. Sigur, s-au făcut multe în comună şi altele sunt în curs de efectuare – toate spre binele oamenilor. Este frământat primarul, şi pe bună dreptate, că nu poate finaliza drumul până la Mănăstirea Măriuş, unde lucrările sunt, prin grija părintelui stareţ Gherontie şi a multor credincioşi finalizate, dar cei 4 km de drum strică nu numai aspectul şi îngreunarea deplasării spre locul sfânt, dar şi din faima acestui edificiu al credinţei, atât de râvnit de o lume întreagă.

  Mândru de rădăcinile sale, de Pişcolt, Vasile Paşca a trebuit să uite de ele şi să accepte ospitalitatea altui primar, cel din Valea Vinului, omul care consideră important nu ce-i oferă ţara, ci ceea ce poate oferi el ţării! Au, Vasile Paşca şi Radu Cristea un principiu sănătos în ceea ce fac: Respectă şi vei fi respectat! De aceea sunt mereu dornici să îndeplinească obligaţiile faţă de populaţie, cu cinste, profesionalism, devoţiune, curaj şi demnitate. Aceştia au mai multe roluri sociale onorante. Poate, într-un viitor apropiat, aceştia vor gândi şi la alte servicii utile populaţiei. Chiar am înregistrat din gândurile lor frumoase pentru populaţia de la graniţa dintre cele două judeţe. NVTV şi Gazeta îmbrăţişează cu căldură iniţiativele frumoase, ce duc la creşterea nivelului de trai al populaţiei. Îi felicităm pe amândoi şi le dorim succes!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img