More


  Concerte extraordinare cu XXL şi Ţapinarii la District 15

  - Advertisement -

  gm

  Manifestările din cadrul săptămânii September Sm@rt, evenimente organizate de către Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” Satu Mare, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare şi al Consiliului Local Satu Mare, s-au încheiat vineri, la District 15, cu două concerte extraordinare, susţinute de formaţiile XXL din Satu Mare, resectiv Ţapinarii din Bucureşti.

  Spectacol electrizant marca XXL
  Timp de cinci zile sătmărenii au putut participa în număr mare la un regal de muzică folk, jazz, disco, dar şi o proiecţie foto realizată de actorul Teatrului de Nord Satu Mare, Vlad Mureşan, care a străbătut pe bicicletă, până în Norvegia, 3.500 de km în 45 de zile. Seara de vineri a fost una incendiară, întrucât sătmărenii s-au putut distra timp de peste două ore şi jumătate cu celebra formaţie sătmăreană de cover band XXL. Aceştia au încântat publicul cu numeroase coveruri, dar şi cu piese compoziţii proprii, precum „Lumea mea” sau „Mi-e dor de tine”. Trupa este formată din Mircea Deac- chitară, Adrian Brodi- voce, bass, Csaba Fisar – tobe, Călin Damşe –clape, Ioana Dragoş şi Adelina Iovu – voce.

  Ţapinarii, un stil inconfundabil
  Seara de sâmbătă le-a aparţinut celor de la Ţapinarii, care cu stilul lor de un altfel de folk încearcă să-i dea acestui gen muzical un aer nou, puţin nebun şi cu siguranţă nonconformist. Trupa, înfiinţată în 2001, este formată din Cosmin Covei şi Adrian Tănase.

  Cei doi artişti sunt imposibil de caracterizat. Muzica Ţapinarilor este un fel de bombă cu explozibil făcut din ce găseşti prin casă.

  De fapt, ceea ce fac Ţapinarii poate fi foarte bine încadrat în profilaxia alienării de orice fel, fiind o muzică antistres şi antirid, şi nu în ultimul rând n-are contraindicaţii şi merge la orice vârstă. În concluzie, sătmărenii au fost fericiţi şi s-au simţit bine alături de cei de la Ţapinarii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img