Medicament de slăbit folosit ca drogregenon

Tinerii sătmăreni folosesc cele mai diverse substanţe pentru a-şi induce stările halucinogene produse de droguri. Unii consumă frecvent etnobotanice, în timp ce alţii aleg variante mult mai puţin riscante. O asemenea variantă e Regenon-ul, care câştigă tot mai mult teren în preferinţele sătmărenilor amatori de senzaţii tari.

Un medicament pentru slăbit, care nu se eliberează în farmacii decât cu prescripţie medicală. În combinaţie cu alcoolul, acesta au efec psihotrop. Deşi nu se eliberează la liber în farmacii, medicamentul pentru slăbit folosit ca drog poate fi cumpărat la discreţie pe internet.

Mai uşor de obţinut decât etnobotanicele
Recomandat ca un medicament pentru slăbit, Regenon-ul se bucură, în ultima perioadă, de o foarte mare popularitate în rândul tinerilor sătmăreni. Însă nu toţi îl folosesc pentru a-şi reduce greutatea corporală. În combinaţie cu alcoolul, Regenon-ul devine drog şi provoacă halucinaţii. Forumurile de pe internet conţin numeroase descrieri venite din partea celor care au folosit acest medicament pe post de drog. Motivul care îi determină pe tinerii sătmăreni să apeleze la o asemenea combinaţie pentru a obţine efecte halucinogene îl constituie faptul că nu riscă absolut nimic din punct de vedere legal, cum ar fi în cazul celorlalte droguri. De asemenea, acest medicament este mai uşor de obţinut chiar şi decât etnobotanicelor.
O grupare formată din nouă elevi şi studenţi din Iaşi, care îşi procurau folosind acte false medicamentul cu efect psihotrop, a fost anihilată în urmă cu câţiva ani de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Iaşi. Aceştia procurau Regenon-ul din farmacii, folosind reţete falsificate pe calculator, revânzându-l apoi altor tineri prin diverse baruri şi discoteci. Cu ajutorul reţetelor false, membrii grupării au reuşit să cumpere din farmacii peste 500 de comprimate de Regenon.

Regenon la discreţie pe net
Tinerii sătmăreni au şanse extrem de mici să obţină Regenon în farmaciile din judeţul nostru. Acest medicament nu se poate obţine fără prescripţie medicală. Chiar dacă sunt refuzaţi în farmacii, tinerii pot să-şi procure medicamentul dorit de pe internet, cu un singur click. Regenon-ul poate fi cumpărat online, zeci de oferte de vânzare fiind postate pe site-urile de mica publicitate. “Vând Regenon 25 mg la preţ de farmacie. Am 83 de tablete (o cutie+ încă 23 tablete), 90 de lei”, “Vând pastile de slăbit Regenon de 25 mg original , 60 de capsule, se vinde şi 1 blister de 30 de pastile la preţul de 130 de lei”, “Vând Regenon original 25 mg, blister 30 capsule sau 60 de capsule”, sunt doar câteva din sutele de anunţuri postate pe internet. Vânzătorii sunt conştienţi că încalcă legislaţia în vigoare, şi îşi protejează identitatea. Aceştia pot fi contactaţi doar prin intermediul unor adrese de email sau a unor numere de telefon de pe cartele pre-pay. Considerăm că autorităţile abilitate ar trebui să arunce o privire asupra comerţului online cu acest medicament.

Un medicament care poate da dependenţă
Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Regenon poate cauza dependenţă chiar şi folosit singur, fără a-l mai combina cu alcoolul. “Regenon conţine o substanţă activă numită clorhidrat de amfepramonă. Aceasta face parte din categoria medicamentelor care reduc pofta de mâncare (anorexigene). Regenon este recomandat pacienţilor cu greutate mai mare decât cea normală, care nu au reuşit să scadă în greutate doar cu un regim dietetic şi la care a fost exclusă o altă cauză, organică, a obezităţii. Este recomandat ca tratamentul cu Regenon să fie parte a unui tratament mai complex al obezităţii care să cuprindă regim dietetic, activitate fizică şi consiliere psihologică”, se arată în descrierea medicamentului postată pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului. “Utilizarea de Regenon într-un mod nerecomandat poate duce la supradozaj sau dependenţă. Administrarea în doze mari şi pe perioade de timp îndelungate poate determina tulburări psihice (halucinaţii şi psihoze)”, se mai arată pe site-ul respectiv.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts