Respectați derby-ul!galerie

Fanii Olimpiei s-au ținut de cuvânt iar membrii celor două galerii, Commando Oli și Sezione Ostile, au revenit la stadion la meciurile favoriților. Mai mult, cele două galerii s-au unit și au făcut un spectacol deosebit în peluza…sud! Cu un repertoriu nou și bogat de cântece , cu fulare, steaguri și tricouri personalizate, fanii Olimpiei și-au încurajat non stop favoriții și au cântat în ploaie și la 0-1 și la 2-1.

Putem spune că din nou galeria a fost la înălțime , așa cum ne-a obișnuit de altfel sezoane bune…

Cum miercuri se apropie derby-ul cu rivala de moarte, FC Baia Mare din Cupa României, suporterii speră ca Olimpia să respecte competiția. Și să respecte derby-ul cu maramureșenii…Poate unicul meci care contează cu adevărat pentru mulți dintre ei.

De altfel , zvonul că Olimpia s-ar putea să trimită echipa a doua la Baia Mare i-a făcut pe băieții de la Peluza Sud să compună un comunicat. Pe care l-au trimis în această seară redacției noastre:

Pentru ce Olimpia?
”Unii privesc o echipa de fotbal prin prisma banilor, altii o privesc prin prisma imaginii pe care le-o aduce. Unii o vad ca pe un mod de a petrece timpul liber, de a-si descarca acumularile de zi cu zi. Exista insa o categorie care ia tot ce se intampla in jurul unei echipe foarte in serios: suporterii. Ei sunt cei care tin in viata sufletul unei echipe chiar cand aceasta nu mai exista fizic ( Satu Mare, Hunedoara, Cluj, Constanta, sunt exemple ce pot continua), ei sunt cei care o pot reinfiinta (Timisoara), ei sunt cei care o pot eutanasia (FCSB). Ei sunt cei care nu cer rezultate cand nu se poate, nu vor sa-si vada neaparat echipa an de an pe podiumuri si in competitii banoase atunci cand nu exista sanse. Nu, ei sunt cei care sunt alaturi de ECHIPA indiferent de ce se intampla. Vine totusi momentul cand cer si ei ceva: sa le fie respectate valorile, prieteniile pe care le-au creat in timp, si cel mai important rivalitatile. Si ce rivalitate mai importanta exista pentru satmareni decat cea cu vecinii din Baia Mare? Daca am putut trece peste „amicale” cu echipe care nu trezesc nicio emotie in Satmarul nostru, chiar si peste „amicale” cu baimarenii (aici deja avem o contradictie in termeni), nu putem trece peste intentia de a sacrifica meciul de cupa pe care-l vom juca miercuri contra baimarenilor. NU. Asa ceva este de neimaginat. Nici daca insasi existenta echipei ar depinde de acest meci, nu vom accepta sa plecam spre Baia Mare fara cea mai buna formula de echipa. NU exista scuza, NU exista motive, pur si simplu NU exista sa lasam ce e mai bun acasa. Dar daca nu e in interesul suporterilor, atunci cum poate fi in interesul Olimpiei? In fond si la urma urmei, de ce mai exista Olimpia? Daca nu pentru suporteri, spuneti-ne si noua . In cazul asta vom urma exemplul Timisoarei, iar lucrurile vor fi mult mai simple pentru noi.

PS: o intrebare pentru jucatorii titulari: ati fi in stare sa stati deoparte cand aveti sansa sa jucati un DERBY, chiar daca unul local? Va spunem noi, asta e sansa voastra sa-l jucati. Pentru ca daca nu o faceti miercuri, meciurile de campionat probabil ca le veti juca fara noi.”
PELUZA SUD

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts