More


  Schengen începe să nu mai fie Schengen

  - Advertisement -

  În cursul ultimelor două zile, libera circulaţie în Spaţiul Schengen a fost restricţionată de trei ţări. Controlul la frontiere a fost introdus doar temporar, dar acest control contrazice chiar ideea înfiinţării acestui spaţiu. Semnalul a fost dat duminică de Germania. Alaltăieri, Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă. Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că refugiaţii nu vor putea alege ţările-gazdă şi a îndemnat celelalte state europene să intensifice eforturile de solidaritate în criza imigranţilor.

  În cursul zilei de ieri, Austria a reintrodus temporar controale la frontiera cu Ungaria, iar armata austriacă a mobilizat aproximativ 2.200 de militari pentru ajutarea poliţiei de frontieră, pe fondul afluxului de imigranţi, anunţă Guvernul de la Viena. Guvernul Austriei a explicat că decizia este o reacţie la măsurile luate de Germania la frontiera comună. Autorităţile germane au instituit, duminică, verificări temporare la frontiera cu Austria. “Dacă Germania efectuează controale la frontieră, atunci şi Austria trebuie să intensifice verificările, în interesul populaţiei locale, şi exact asta facem”, a declarat vicecancelarul Reinhold Mitterlehner în cursul unei conferinţe de presă organizate la Viena.

  Tot ieri, Slovacia a introdus controale la frontierele cu Ungaria şi Austria, din cauza crizei imigraţiei, a anunţat luni Ministerul slovac de Interne. Ministerul slovac de Interne a precizat că “urmează exemplul Germaniei şi introduce controale temporare la frontiere”. În plus, 220 de poliţişti suplimentari au fost mobilizaţi în zona de frontieră, a menţionat ministerul.

  Germania a avut şi în luna mai controale temporare la frontiera cu Austria. Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img