Se zvoneşte prin ziare…l Inima Reginei Maria va ajunge, împreună cu caseta de argint care o protejează, în Camera de Aur a Castelului Pelişor, loc în care cea mai iubită regină a României a încetat din viaţă. Evenimentul este rezultatul demersului făcut de Casa Regală a României, Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional de Istorie. Începând din acest an, la împlinirea a 140 de ani de la naşterea Reginei, pe 29 octombrie, caseta cu inima ei va fi prezentată publicului în cadrul unei expoziţii permanente găzduite de Castelul Pelişor.

l Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a avut întâlniri cu preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, şi cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Ambasadorul SUA şi-a reafirmat sprijinul pentru eforturile României de respectare a statului de drept, pentru instituţiile româneşti de aplicare a legii, precum şi pentru organismele judiciare.

l O delegaţie a Comisiei LIBE din Parlamentul European a ajuns la Bucureşti, urmând să aibă discuţii cu fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul şef al SIE Ioan Talpeş şi procurorul general Tiberiu Niţu, în legătură cu presupuse centre CIA in România. Comisia a reînceput ancheta privind presupusele detenţii desfăşurate de CIA în statele UE, ca urmare a unor dezvăluiri ale Senatului SUA, privind utilizarea torturii de către această agenţie.

l Cancelarul german Angela Merkel a cerut ca UE să aprobe un sistem permanent de distribuire a refugiaţilor în ţările membre şi a vorbit, surprinzător, despre „oportunităţile oferite de imigraţie”. Ea a mutat astfel discuţiile în domeniul sentimental, ocolindu-l cu bună ştiinţă pe cel politic.

l România este printre primele ţări din Europa în care diabeticii vor beneficia de un nou tip de insulină bazală, de trei ori mai concentrată. La fel ca şi celelalte insuline de pe piaţă şi acest tip este compensat 100% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Medicii sunt cei care urmează să decidă dacă noul tip de insulină este sau nu recomandat pacienţilor lor.

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts