Sezon estival reuşit la ştrandul Tăşnadstrand

În pofida ploilor şi a temperaturilor scăzute înregistrate în lunile august şi septembrie, sezonul estival a fost unul reuşit la nivelul ştrandului Tăşnad.

La fel ca şi anul trecut, peste 250.000 de turişti au vizitat staţiunea şi, implicit, ştrandul termal. Începând de luna viitoare, va fi deschis bazinul cu apă termală de lângă pavilionul de iarnă, astfel încât turiştii să poată beneficia de proprietăţile curative ale apei termale şi în extrasezon.

Sezon cu peste 250.000 de turişti
Sezonul estival care se încheie peste câteva zile a fost unul peste aşteptări.
“Anul acesta a fost un an foarte bun. Ne-am temut ca numărul de turişti să nu scadă din cauza lucrărilor de modernizarea şi extindere a canalizării, respectiv a lucrărilor la drum. Cu toate aceste inconveniente, am reuşit să atragem în staţiune peste 250.000 de turişti, la fel cum am reuşit să o facem şi anul trecut”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.
La rândul lor, patronii hotelurilor, motelurilor şi pensiunilor din staţiune se declară mulţumiţi de încasările realizate în sezonul estival ce tocmai se încheie.
Până la începutul lunii septembrie, ştrandul din Tăşnad a fost vizitat de peste 200.000 de turişti. Numărul lor ar fi fost mai mare cu cel puţin 15.000 dacă în luna august nu s-ar fi înregistrat o săptămână cu ploi şi temperaturi scăzute. Însă, chiar şi în zilele mai răcoroase din ultima perioadă, turiştii au continuat să vină în număr mare la ştrand, fiind mai interesaţi de proprietăţile curative ale apei termale decât de bronzat.

Se trece la pavilionul de iarnă
Începând de luna viitoare, ştrandul va fi pregătit pentru regimul de funcţionare în extrasezon. “Începând de luna viitoare, mai precis din 10-15 octombrie, vom funcţiona în regim de extrasezon. Vom deschide bazinul cu apă termală situat lângă pavilionul de iarnă. Astfel, vom încerca să atragem cât mai mulţi turişti pe durata sezonului rece”, ne-a declarat administratorul ştzrandului Tăşnad, Gheorghe Niţă.
Anual, staţiunea Tăşnad este vizitată de circa 250.000 de turişti. Potrivit statisticilor de care dispune Primăria Tăşnad, circa 40% din turişti, adică aproximativ 100.000, provin din judeţul Cluj. De asemenea, staţiunea este vizitată de turişti din judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi chiar Satu Mare, care aleg să-şi petreacă aici concediile. Staţiunea dispune de peste 1.300 de locuri de cazare, situate în hoteluri, moteluri, pensiuni şi case particulare.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts