Stagiune bogată a Secţiei române a Teatrului de Nordstagiune

Stagiunea 2015-2016 a Secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare este una cât se poate de bogată, fiind prezentate nu mai puţin de 13 premiere. Întregul program al stagiunii dar şi alte planuri pentru acest an au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul artistic, Andrei Mihalache, alături de actriţa Carmen Frăţilă şi secretarul Monica Caiţa.

Primul spectacol, în 4 octombrie
Primul spectacol care va fi prezentat în cadrul acestei stagiuni, Prăvălia cu sentimente, vor avea loc în data de 4 octombrie. Odată cu acest spectacol vor fi celebraţi şi cei 30 de ani de teatru ai actriţei Carmen Frăţilă la Satu Mare. Tot în cursul lunii octombrie vor mai avea loc spectacolele Ţara Basmelor – 22 octombrie, şi Clinica Sinucigaşilor – 25 octombrie. Spectacolul cu piesa Cabinierul va fi prezentat în data de 13 decembrie. Tot în decembrie vor fi prezentate spectacole de improvizaţie intitulate Impro-Show.
Stagiunea va continua anul viitor cu spectacolele A douăsprezecea noapte, Aleluia, Îndrăgostiţii din Ancona, Curcubeul sufletului meu, Auto, Ţara Basmelor, Momente şi Schiţe de I.L Caragiale, Vrăjitorul din Oz şi Micul Prinţ, ultimele două fiind dedicate celor mici.

Preţul biletelor, neschimbat
Pentru noua stagiune, preţul abonamentelor şi biletelor a rămas neschimbat faţă de anul trecut. Astfel, abonamentul pentru premiere „Ştefan Mareş” costă 100 de lei, abonamentul „Vasile Savinescu” – 70 de lei, cele pentru pensionari, studenţi şi elevii din clasele IX-XII – 40 de lei, pentru elevii din clasele V-VIII – 30 de lei, iar pentru cei de la grădiniţe şi şcoli primare – 20 de lei. Abonamentele au fost deja puse în vânzare la casieria teatrului.

Făcând referire la primul spectacol din noua stagiune, Prăvălia cu sentimente, actriţa Carmen Frăţilă a precizat că doreşte să fie un cadou din partea ei pentru publicul sătmărean. „Am ales acest text pentru că îmi place foarte mult cum scrie Cornel Udrea şi doresc să fie perceput ca un cadou din partea mea pentru publicul sătmărean”, a precizat actriţa.

Proiecte pentru noua stagiune
În continuare, Andrei Mihalache a dezvăluit şi o parte dintre planurile Teatrului de Nord pentru stagiunea următoare printre care pot fi amintite spectacole de teatru de păpuşi sau organizarea unei noi ediţii a festivalului „Teatru fără frontiere”. Totodată, directorul economic a mai arătat că actorul Vlad Chico a plecat în Suedia, în locul său venind la Satu Mare Cornel Miron, de la Turda, iar actriţa Bianca Curtea se află în concediu fără plată, în locul ei urmând a fi adusă o altă actriţă. Se mai poartă negocieri şi cu actorul Raul Moruţan.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts