Un eşec previzibilDupă cum era de aşteptat, moţiunea depusă de tot mai debusolatul PNL a constituit un mare eşec. Cea de-a patra moţiune împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni “pentru” şi opt “împotrivă”. Nici măcar liberalii nu se aşteptau la reuşita demersului lor. Tot ce au reuşit să demonstreze a fost faptul că actuala majoritate parlamentară este una foarte sigură. Liberalii au mai avut prilejul să constate că, în pofida numeroaselor tatonări, UNPR şi ALDE nu sunt dispuse să treacă de partea Opoziţiei. Lucru pe care, de altfel, au avut prilejul să-l constate şi în cursul săptămânii trecute, când Stelian Tănase a fost demis din funcţia de director general al Televiziunii Române.

Numeroşi analişti au criticat inconsistenţa textului moţiunii. Unul dintre aceşti analişti a afirmat că a fost vorba de “o moţiune de Facebook, încropită parcă din postările zilnice anti-Ponta pe respectiva reţea de socializare ale Alinei Gorghiu”. Hibele din moţiunea de cenzură au fost semnalate în cursul dezbaterilor din Parlament şi de către liderul UDMR, Hunor Kelemen. Acesta a declarat că parlamentarii UDMR vor vota împotriva Guvernului şi nu moţiunea depusă de liberali. Hunor Kelemen a specificat cât se poate de clar că nu se poate concepe o moţiune de cenzură îndreptată împotriva unui singur om, fie el chiar şeful Guvernului.

Liberalii au continuat să se facă de râs şi cu mult trâmbiţatul marş de protest. Nici măcar co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga n-au participat la penibilul miting. Deşi Blaga şi Gorghiu anunţaseră prezenţa a peste 10.000 de persoane, la mitingul din Parcul Izvor abia s-au prezentat câteva mii de oameni. Nici nu e de mirare că fostul preşedinte Băsescu l-a ironizat imediat pe fostul său preşedinte de campanie Vasile Blaga, transmiţându-i că era mult mai uşor să adune un număr dublu de oameni atunci când îl avea candidat pe el.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts