More

  Adam Macska, primul titlu la individual

  macska

  Campionatele Naţionale de spadă speranţe au debutat ieri cu proba masculină individuală. 46 de spadasini de la LPS Craiova, CS Satu Mare, CSS Steaua, CS Olimpia București, CSS Constanța, CSS Târgu Mureș, CSS Quarto, CS UNEFS, CSA Steaua și LPS Bihorul Oradea s-au înscris la competiţia din sala Alexandru Csipler din Satu Mare.

  Iar sătmărenii şi-au respectat blazonul, iar Adam Macska a câştigat întrecerea. În semifinale a trecut de colegul său de club, Alexandru Oroianu, cu 15-13, iar în ultimul loc l-a desfiinţat pe grecul Philip Gkockos de la Steaua, cu 15-3.

  Astfel, CS a cucerit un aur prin Adam Macska şi o medalie de bronz prin Alexandru Oroianu în prima zi. Sportivul descoperit de Lehel Nagy a avut un parcurs greu de egalat. A avut cinci dueluri în care s-a impus cu 5-0 şi unul în care a câştigat cu 5-2. O medie de 30-2 în primul tur pentru Macska, spadasinul reuşind un final de sezon excepţional: un loc opt la Cupa României de seniori şi un loc trei la Memorialul Paul Călin. Antrenorii Lehel Nagy, Francisc Csiszar şi Adrian Pop s-au felicitat pentru această evoluţie excelentă a sportivului. La festivitatea de premiere medaliile şi diplomele au fost oferite de antrenoarea sătmăreană Suzana Ardeleanu şi de fosta mare campioană Cristina Stahl.

  “A fost un concurs greu, cu mulţi participanţi. Sunt foarte fericit pentru acest prim titlu la individual. La seniori a fost foarte greu, dar am făcut o figură frumoasă“, a spus Macska. Acest tânăr are perspective remarcabile, iar dacă va avea susţinere poate ajunge foarte sus. “De când aştept să vină din spate unul care să mă depăşească“, a spus în glumă proaspătul câştigător al Cupei României, Adrian Pop.

  Competiţia continuă astăzi cu proba pe echipe, acolo unde CS, mare favorită se va baza de Adam Macska, David Ziman, Oroian Alex şi Balazs Szilagyi.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE