Agenţiile pentru Protecţia Mediului din Regiunea de Nord-Vest s-au întâlnit la Satu Mareapm

Complexul de educație ecologică ”Casa verde” din Grădina Romei a găzduit luni, începând cu ora 10.00, o întâlnire de lucru cu reprezentații Agențiilor pentru Protecția Mediului din județele Bihor, Bistrița, Cluj, Maramureș și Satu Mare. La eveniment au participat din partea Instituției Prefectului județului Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram și managerul public Cristian Marița. Tema acestei întâlniri a fost discutarea propunerilor de modificări legislative din cadrul protecției mediului pentru întocmirea unei propuneri comune care va fi înaintată Agenției Naționale pentru protecția Mediului.

Sedința a fost deschisă de directorul executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, care a urat bun venit tuturor celor prezenți și a făcut o scurtă prezentare a complexului, cum a ajuns din stadiul de ruină la o un complex de educație ecologică în care se desfășoară o multitudine de activități ecologice.

Prefectul Eugeniu Avram a apreciat această inițiativă şi a subliniat că este important ca propunerile de modificări legislative să vină de la cei din teritoriu care lucrează cu aceste legi și cunosc problemele cu care se confruntă. De asemenea, și-a exprimat dorința ca aceste întâlniri de lucru să se desfășoare mai des pentru discutarea problemelor cu care se confruntă agențiile la nivel local.

După aceasta s-a trecut la discutarea punctuală a modificărilor legislative propuse de fiecare județ și realizarea propunerilor comune. Au fost discuții constructive cu prezentări de situații cu care s-au confruntat angajații din agenții pe domenii specifice: emiterea actelor de reglementare, domeniul gestiunii deșeurilor, a ariilor protejate, calitatea factorilor de mediu și statutul funcționarului public. Discuțiile au durat mai mult de trei ore și s-au finalizat cu o serie de propuneri de modificări legislative care vor fi înaintate Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și Instituției Prefectului Satu Mare.

După ședință participanții au vizitat Parcul dendrologic Carei unde Ioan Man, consilier la APM Satu Mare și specialist în biodiversitate, a prezentat speciile rare de copaci care sunt prezente în parc. Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea Castelui din Carei și a Primăriei Carei unde au fost primiți de primarul Kovacs Jenő.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts