ALARMANT! Ambulanţierii şi pompierii SUNT ÎMPIEDICAŢI să ajungă la SOLICITĂRI 

strazi

Lucrării din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare întâmpină probleme majore din cauza haosului în denumirea străzilor şi numerotarea imobilelor. Problema cea mai gravă este înregistrată în mdiul rural. În acest sens, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Iosif Pinter, le cere primarilor să rezolve cât mai rapid aceste probleme.

Există multe localităţi în judeţul Satu Mare al căror străzi nu sunt marcate, cu atât mai puţin este respectată numerotarea imobilelor. Motiv pentru care pompierii şi ambulanţierii întâmpină probleme evidente.

“Problema cea mai mare este pe timp de noapte, atunci când, mai ales la sate, nu sunt oameni pe drum pentru ca ambulanţierii şi pompierii să se poată orienta. Solicit tuturor primăriilor să se implice în aceste probleme, pentru a le rezolva. Să pună măcar tăbliţe cu denumirea străzilor aşa cum sunt cunoscute de localnici. De exemplu, strada de sus sau strada de jos”, a spus preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Iosif Pinter.

Prezenţi azi la şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Reprezentanţii primăriilor din Medieşu Aurit, Apa, Odoreu, Culciu, Păuleşti, Vetiş, Lazuri, Dorolţ şi Valea Vinului au precizat că se vor conforma cât mai repede posibil, urmând să promoveze măsuri în acest sens, cu sprijinul consiliilor locale. Vestea bună pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare este că unele administraţii publice locale s-au conformat deja.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts