ALARMANT! În Satu Mare copiii CERŞESC de la zece ani şi se PROSTITUEAZĂ de la de 14 ani20

Mai mult de jumătate din copiii care provin din familii nevoiaşe nu merg la grădiniţă, iar o treime dintre aceştia nu sunt trimişi nici măcar la şcoală. Mai mult, un copil din zece se hrăneşte din gunoi, iar cel puţin un copil din trei s-a culcat cu stomacul gol. Aceste date rezultă dintr-un studiu realizat de către Asociaţia Stea, la comanda Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare.

Specialiştii trag un puternic semnal de alarmă cu privire la situaţia socială a mii de persoane nevoiaşe.

“Studiul ne determină să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la existența unor probleme ce afectează serios viitorul copiilor din familiile aflate în dificultate și implicit, cel al comunității noastre”, susţin specialiştii Asociaţiei Stea.

Potrivit datelor rezultate din studiu, 52,27% dintre copii nu merg la grădiniţă, în timp ce 28,65% dintre copii nu sunt înscrişi la şcoala primară. Lucru şi mai grav, 53,19% dintre adolescenţi (14 – 18 ani) nu sunt înscrişi la şcoală. Şi ca meniul să fie complet, dintre copii înscrişi la şcoală – 10% nu merg deloc, iar 9% nu merg în fiecare zi.

Un fenomen alarmant este faptul că vârsta medie de la care copiii au început să cerşească este de zece ani, în timp ce aceştia se prostituează – în medie – de la vârsta de 14 ani. La fel de grav este şi faptul că 14% dintre copii sunt bătuţi aproape zilnic, iar 11% dintre femei sunt bătute aproape zilnic. Totodată, în 11% din familii cineva consumă alcool în exces sau droguri.

Există şi cazuri de sărăcie extremă în municipiul Satu Mare. Un procent de 13% din persoanele care provin din medii defavorizate au fost nevoiţi să mănânce din gunoi, în timp ce în 30% din familii cel puţin o persoană s-a culcat nemâncată din lipsa resurselor pentru hrană.

De asemenea, 38% dintre familiile nevoiaşe nu şi-au încălzit locuinţa din lipsă de resurse, iar 44% nu au venituri suficiente nici pentru strictul necesar. Grav este că 22% locuiesc în condiţii de extremă precaritate, 42% nu şi-au putut cumpăra medicamente pentru că nu au avut bani, respectiv 38% nu au apelat la medic chiar dacă ar fi avut nevoie.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts