Alegeri directe la PSDpsd

Pentru prima dată un partid politic își alege președintele prin votul direct al tuturor membrilor săi. Mâine, organizația județeană a Partidului Social Democrat se pregătește pentru scrutinul intern. Chiar dacă este un efort mare, liderul județean Mircea Govor a precizat că membrii de partid se declară bucuroși de faptul că pot lua parte direct la alegerea următorului președinte de partid. Organizația sătmăreană a decis să îl sprijine pe Liviu Dragnea.

Este pentru prima dată când un partid politic își alege președintele național prin votul direct al tuturor membrilor săi. Conducerea Partidului Social Democrat a decis ca la alegeri fiecare social-democrat să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește noul șef de partid. “Într-adevăr, pentru prima dată se va vota direct, de către toți membrii, din întreaga țară, implicit și din Satu Mare. Vor participa toţi membrii noştri de partid. Seamănă foarte mult cu alegerile pentru președinte”, a arătat preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor.

Cel mai important, având în vedere anul electoral care urmează, este alegerea unui președinte care să poată conduce partidul în campaniile care vor urma. Pentru asta, votul direct este văzut ca un mijloc prin care se asigură cea mai mare legitimitate noii conduceri a PSD. “Să ai votul tuturor membrilor de partid din întreaga ţară înseamnă că e un vot foarte puternic şi îţi dă foarte multă legitimitate. Aşa că votul de duminică va fi un vot pentru viitorul nostru președinte”, a mai spus Mircea Govor.

Practic, membri PSD își vor alege viitorul președinte exact așa cum se alege și șeful statului. Chiar dacă ideea este una nouă iar până acum social democrații erau obișnuiți cu sistemul de reprezentare, conducerea sătmăreană a declarat că membrii sunt entuziasmați vis-a-vis de noul sistem. “Toată lumea a înţeles să ne organizăm şi să avem un vot duminică. Suntem pregăşiţi, instruiţi şi vom face faţă în aşa fel încât toţi membrii noştri de partid să voteze”, a mai precizat liderul social democrat sătmărean.

Duminică, organizația județeană a PSD se pregătește pentru cele mai democratice alegeri pe care un partid politic le-a derulat în țară atunci când vine vorba de desemnarea noului președinte de partid. Social democrații au adoptat o rezoluție prin care și-au exprimat susținerea față de actualul președinte interimar , Liviu Dragnea. “Duminică îl vom alege pe Liviu Dragnea să fie preşedintele partidului nostru”, a mai spus Govor.

Congresul extraordinar al PSD pentru alegerea noului președinte va avea loc pe 11 octombrie la București. Prin sistemul de vot direct, peste un jumătate de milion de membri vor vota pentru noul lider de partid.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts