Amenzi de peste 1,47 milioane de lei aplicate de Protecţia Consumatoruluicjpc

Potrivit unui raport prezentat de conducerea instituţiei, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a desfăşurat, în primele nouă luni ale acestui an, 43 acţiuni tematice de control dispuse în conformitate cu Programul Tematic de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti şi al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj. În cadrul acestor acţiuni au fost controlate produse în valoare de peste 2,35 milioane de lei la 705 operatori economici, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 2,35 milioane de lei, şi oprite definitiv produse în valoare de 26.694 lei.

De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie 2015 au fost aplicate 854 de amenzi (418 pentru produse şi servicii alimentare, 411 produse şi servicii nealimentare şi 43 la produse şi servicii financiare), cuantumul total al amenzilor aplicate fiind de peste 1,47 milioane de lei.

Din totalul de 411 reclamaţii depuse, CJPC Satu Mare a cercetat şi soluţionat 289, din care 243 soluţionate în favoarea consumatorilor, în timp ce 46 s-au dovedit a fi neîntemeiate.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts