More

  Angajaţii de la “Apele Române” au intrat în GREVĂ japoneză

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Cei 171 de angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare au intrat de ieri în grevă generală. Sindicaliştii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare susţin că persoanele aflate în conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor au luat decizia, în mod unilateral, de a diminua salariile cu 25% din luna septembrie ca urmare a unei decizii a Curţii de Conturi.

  Aceştia s-a mai plâns de faptul că măsura este una de neînţeles, în condiţiile în care nu s-a depăşit fondul de salarii, iar SGA nu este o instituţie bugetară. Ba, mai mult, SGA ar contribui cu sume de bani către bugetul de stat.

  “Am fost încadraţi greşit de către cei de la Curtea de Conturi, care au reţinut că noi am fi o instituţie publică bugetară. SGA nu ia bani de la bugetul de stat, ci dă bani la bugetul de stat. Noi nu putem fi încadraţi în această categorie. Iar fondurile de salarii s-au respectat, nu au fost depăşiri. Măsura de a diminua salariile este de neînţeles”, susţin angajaţii SGA Satu Mare.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE