Angiograf de înaltă performanţă la Spitalul Judeţean. VEZI când va AJUNGE la Satu Mareangio

Managerul Spitalului Județean Satu Mare a precizat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că la Satu Mare va ajunge un angiograf de ultimă generație, achiziţionat printr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare de un milion de euro. Aparatul va fi folosit pentru identificarea și tratarea bolilor de inimă.

Un angiograf de ultimă generație va fi dat în folosință în mai puţin de două luni la Spitalul Județean Satu Mare. Potrivit celor declarate de managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Marcela Papici, angiograful va ajunge la Satu Mare ca urmare a unui proiect european derulat de Academia Medicală din România, cu sprijinul Ministerului Sănătății.
Spitalul Judeţean, cu sprijinul financiar la Consiliului Judeţean, va suporta costurile prilejuite de amenajarea spațiului unde va fi instalat angiograful, în cuantum de aproximativ 85.000 lei. Angiograful va fi instalat la parterul Spitalului Nou, acolo unde în prezent funcționează un aparat de radiografie, care va fi mutat la Spitalul Vechi. În cadrul Serviciului de Angiografie va lucra o echipă formată din doi medici și trei asistente.
Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge. Intervenția se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operații. Prin intermediul unui cateter se introduce o substanță de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate. De asemenea, pe lângă diagnosticul care se realizează în urma acestei intervenții, se poate face și un tratament endovascular al unor afecțiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparținând arterelor periferice (la membrele superioare și inferioare), dar și viscerale (precum cele renale) sau artere coronare care vascularizează inima.

foto: angio

explicaţie foto: REALIZARE. Sătmărenii se vor putea bucura de servicii medicale de înaltă performanţă

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts