Balul strugurilor la Viile Satu Marebal

Căminul Cultural din Viile Satu Mare a găzduit, sâmbătă seara, un veritabil bal al strugurilor, eveniment organizat de Consiliul Local al comunei. Potrivit celor afirmate de primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolocs, Balul Strugurilor a ajuns la cea de-a opta ediţie, dar cel organizat în acest an este cel mai mare. „Am vândut 424 de bilete pentru acest bal şi considerăm că este cel mai mare dintre toate cele organizate până acum. Ne-am pregătit cum se cuvine. Au fost sacrificaţi patru porci şi un taur, astfel că este de mâncare pentru toată lumea”, a precizat primarul.

După un platou rece, cu toate produsele făcute de bucătari aleşi pe sprânceană pentru acest eveniment, devenit tradiţie la Viile Satu Mare, a urmat un gulaş, cartofi cu carne iar spre dimineaţă varză cu carne. De asemenea, invitaţilor li s-a mai oferit şi un cozonac tradiţional sau pogăcele cu jumări. Totodată, pălincă, coniac, vin şi must s-a oferit peste măsură.

Pe lângă toate acestea, cei 424 de invitaţi, din care circa 70% erau din Satu Mare, au dansat şi s-au distrat până dimineaţa, astfel că manifestarea a fost catalogată de organizatori drept o reuşită.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts