Cerşetorii din judeţ invadează municipiul Satu Marecersetori

Sute de persoane nevoiaşe din comunele din judeţ şi-au părăsit localităţile de domiciliu şi au luat cu asalt municipiul Satu Mare. Şi asta pentru că aici ei pot să cerşească sau să colecteze de la containerele de gunoi diferite materiale pe care mai apoi le valorifică. Fenomenul este recunoscut de către şeful Poliţiei Locale Satu Mare, Ioan Precup.

Comunele din judeţ, pepiniere de cerşetori
Şeful Poliţiei Locale Satu Mare a dat publicităţii lista comunelor din judeţ care s-au transformat în pepiniere de cerşetori. “Multe persoane provin din localităţile din jurul municipiului Satu Mare, respectiv Medieş, Apa, Odoreu, Culciu, Păuleşti, Vetiş, Lazuri, Dorolţ. Dintre aceste persoane unele vin efectiv dimineaţa şi controlează containerele de gunoi. Mai sunt o parte dintre persoane care şi-au construit diferite improvizaţii pe malul Someşului şi în altă parte, unde stau cu copiii”, a spus Ioan Precup.

Fenomen contracarat
Ioan Precup a precizat că Poliţia Locală, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Satu Mare, desfăşoară activităţi tot mai intense pentru a contracara acest fenomen. “Am demarat în urmă cu om lună de zile o acţiune şi am identificat acele persoane. Împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Satu Mare am identificat acele persoane care locuiau în acele improvizaţii. Trebuie să respecte termenul pentru demolare, dacă nu se va da o dispoziţie a primarului prin care se vor demola acele construcţii”, a conchis Ioan Precup.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts