Consilierul judeţean Cozma, repetent la administraţiecj

Şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean a debutat extrem de lejer. Consilierii au votat la foc automat toate cele 14 proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi. La capitolul diverse, atmosfera s-a încins după ce vicepreşedintele Mircea Govor şi preşedintele Ştef au răspuns acuzaţiilor aduse de consilierul liberal Adrian Cozma. Consilierul Cozma nu a putut răspunde unor întrebări simple adresate de vicepreşedintele Mircea Govor, demonstrând că este repetent în domeniul administraţiei.

Credit pentru modernizarea aeroportului
În cadrul şedinţei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat contul de execuţie al bugetului local până în data de 30 septembrie 2015, contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 15 milioane lei, cu o maturitate de nouă luni, pentru prefinanţarea şi/sau cofinanţarea proiectului vizând reabilitarea şi modernizarea suprafeţelor de mişcare, respectiv rectificarea bugetului general consolidat al judeţului, ajuns la nivelul sumei de 231,998 milioane lei.

Au mai fost aprobate două licenţe de traseu, documentaţia pentru reconstruirea bisericii de lemn Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din Soconzel, documentaţia pentru obiectivul de investiţii “Aurel Pop- Renaşterea unui centru cultural” şi a fost modificat statul de funcţii al Muzeului Judeţean.

Două drumuri judeţene modernizate
La capitolul diverse, preşedintele Ştef a anunţat că vinerea viitoare va fi convocată o nouă şedinţă pentru a aproba documentaţia tehnică pentru modernizarea a două drumuri judeţene prin noul POR. Este vorba de DJ 193 Satu Mare– Borleşti – limită cu judeţul Maramureş şi DJ 108R – DN 19 A – Beltiug- Beltiug Băi – Hurezu Mare- Corund- Bogdand- Hodod- limită cu judeţul Sălaj. Preşedintele Ştef a anunţat evenimentele organizate de Ziua Armatei la Satu Mare şi Carei, precum şi faptul că în perioada 6-7 noiembrie va avea loc Festivalul Pălincii. Tot în şedinţa viitoare s-ar putea aproba repartizarea fondurilor pentru fotbalul judeţean şi pentru culte.

O replică necesară
Vicepreşedintele Mircea Govor a reacţionat vizavi de acuzaţiile aduse de consilierul judeţean Adrian Cozma. “Am văzut atacuri mizerabile la adresa colegilor din Consiliul Judeţean, din Primăria Satu Mare, la adresa mea, a preşedintelui Adrian Ştef. Aceste nu par a fi lansate cu numele de domnul consilier Cozma, care chiar îmi pare rău că nu a devenit preşedintele PDL-ului, pentru că chiar au nevoie de un preşedinte pe care şi-l merită. Mă întreb şi se întreabă multă lume cum poate să lipsească unui om atâta respect faţă de colegii din aparatul Consiliului Judeţean şi să aibă atâta lipsă de educaţie politică încât să jignească public anumiţi oameni din aceste structuri, să spună că stau în birou şi fac recepţii. Niciodată nu mi-aş fi permis să mă gândesc că există aşa ceva şi, mai mult, în calitate de consilier judeţean, să spun că se fac asemenea recepţii din birou. Acestea sunt acuzaţii extrem de grave şi am rugămintea să se verifice dacă aceste lucruri s-au întâmplat vreodată sau se întâmplă”, a declarat Mircea Govor. Vicepreşedintele Govor a adăugat că, prin prisma celor declarate în tot felul de conferinţe de presă, opinia publică are impresia că la Consiliul Judeţean toată lumea fură, face ilegalităţi şi numai Adrian Cozma este cel corect şi cinstit.

Întrebări simple, rămase fără răspuns
În cotinuare, Mircea Govor i-a pus o serie de întrebări consilierului Cozma. “Ştiţi din ce bani, din ce fonduri se fac investiţiile la Consiliul Judeţean actualmente şi la Primăria Satu Mare pentru Drumul Careiului, punctual? Ştiţi cine se ocupă de aceste proiecte şi cine sunt persoanele din Consiliul Judeţean care le coordonează”. În intervenţiile sale, consilierul Adrian Cozma nu a răspuns la aceste întrebări simple, determinându-l pe vicepreşedintele Mircea Govor să-l acuze că este repetent în administraţie. Concluzia vicepreşedintelui Govor a fost următoarea:  Adrian Cozma este consilier judeţean la barou şi avocat la Consiliul Judeţean.

Năravul rămâne, chiar dacă te vopseşti
“E greu, într-adevăr să te debarasezi de anumite metehne, de un anumit mod de a face politică. E adevărat că ce naşte din pisică şoarece mănâncă, n-are cum să se lase de apucăturile unui anumit segment de politică care se face sau s-a făcut în România. Chiar dacă pe parcurs te mai vopseşti, năravul rămâne”, a mai punctat Govor.

Preşedintele Ştef a prezentat rezultatele participării la târgurile de turism. “Legat de deplasările la târguri de turism, la Viena, acolo unde aţi fost şi dumneavoastră, v-aş întreba ce aţi făcut dumneavoastră la Viena? Eu ştiu ce am făcut. Mergând mai departe, puteţi să vă interesaţi că este creştere la cazare în Satu Mare în ultimii trei-patru ani. Suntem într-o direcţie bună, strategia noastră a fost bine gândită, iar acest lucru se observă şi la hotelieri”, a declarat Adrian Ştef.

Cea mai mare greşeală
Vicepreşedintele Govor a arătat şi motivele pentru care au fost începute lucrările la Drumul Careiului din municipiul Satu Mare. “Drumul Careiului nu se face din banii contribuabililor sătmăreni. De 40 de ani nu s-a mai făcut drumul acela. Am insistat să se facă Drumul Careiului deoarece, un coleg de-al dumneavoastră a spus la o emisiune televizată că nu se va pune nicio lopată de asfalt. Şi am demonstrat că nu este aşa. Cât să vă mai demonstrăm? Nu mă deranjează că ne criticaţi, mă deranjează că minţiţi”, a declarat Mircea Govor. “Eu chiar v-am strâns pumnii să deveniţi consilier judeţean. Recunosc că am făcut cea mai mare greşeală din viaţa mea. Trebuie să recunosc. Dar îmi doresc să fiţi preşedintele PNL-ului pentru că sătmărenii îşi vor da seama ce înseamnă ca liberalii să aibă un preşedinte ca dumneavoastră. Doar atâta vă rog, să fiţi civilizat şi să nu aruncaţi vorbe prosteşti şi minciuni”, a adăugat Mircea Govor.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts