Copiii cu dizabilităţi au făcut sportdiza

Peste 300 de copii cu dizabilităţi din judeţul Satu Mare s-au întrunit ieri la baza Clubului Sportiv ADEP pentru a face mişcare. Evenimentul a fost organizat de clubul gazdă în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Şcoala de Artă şi ONG-urile de profil din judeţ.

Baza de sport a CS ADEP Satu Mare a fost modernizată recent, astfel că tinerii cu dizabilităţi, fie că este vorba despre cele de natură fizică, fie de natură psihică, au avut posibilitatea de a juca fotbal, tenis de câmp, volei sau baschet. Preşedintele Clubului Sportiv ADEP, Adrian Pricop, a arătat că manifestarea a fost organizată tocmai pentru a-i determina pe tinerii cu astfel de dizabilităţi de a face mişcare, a se cunoaşte şi a socializa.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, l-a felicitat pe Adrian Pricop şi pe ceilalţi organizatori pentru iniţiativă, apreciind că manifestarea sportivă vine în sprijinul celor cu dizabilităţi. „Trebuie să facem mai multe pentru a-i ajuta să se integreze în societate. De asemenea, îi felicit şi pe cei care au amenajat această bază sportivă”, a mai spus Ştef.

Tinerii s-au arătat, la rândul lor, foarte bucuroşi de faptul că li s-a oferit posibilitatea de a face sport şi au declarat că-şi doresc mult mai multe astfel de evenimente.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts