Decizie ISTORICĂ a PSD, luată la Satu Mare: PRIMUL partid cu COD de CONDUITĂ 

psd

Cei mai importanți lideri ai Partidului Social Democrat (PSD) din România, în frunte cu preşedintele Liviu Dragnea, s-au aflat azi în capitala Țării Oașului, Negrești Oaș, unde au participat la ședința Comitetului Executiv Național al PSD. La Satu Mare, alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent în judeţul nostru secretarul general al PSD, Marian Neacşu, precum şi 48 de preşedinţi de organizaţii judeţene ale partidului.

Cu această ocazie, de la Satu Mare s-a dat tonul unui nou mod de a face politică în România, fiind propuse în cadrul CExN un set de principii al viitorului Cod de conduită al PSD. Liderii social-democraţi vor adopta Codul de etică şi conduită peste trei săptămâni, în următoarea şedinţă CExN.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că PSD este un partid curat, dar trebuie scoase în evidenţă caracteristici ca onoarea, cinstea, demnitatea şi un comportament corect, iar pentru aceasta trebuie adoptat Codul de conduită şi aplicat atunci când este cazul. Liviu Dragnea a precizat că acest cod cuprinde reguli de conduită şi comportament, dar creează şi posibilitatea aplicării unor sancţiuni, în condiţiile în care se încalcă aceste reguli sau în condiţiile în care unii dintre membrii PSD se găsesc într-o anumită situaţie penală generată de fapte de corupţie.
Întrebat câţi membri PSD ar putea intra sub incidenţa acestor măsuri, Dragnea a spus: “Eu cred că sunt foarte puţini, avem peste 450.000 de membri, aproape 500.000, deci partidul nu va avea de suferit, va rămâne un partid mare şi eu cred mult mai mare şi mai puternic”.

Liciu Dragnea a spus că PSD va fi un partid mai curat după aplicarea acestui cod. “PSD nu e murdar acum, PSD e un partid curat, dar trebuie să scoatem în evidenţă ceea ce ne caracterizează în general şi anume onoarea, cinstea, demnitatea şi un comportament corect. Pentru aceasta trebuie să adoptăm acest cod şi să-l aplicăm la rigoare atunci când e cazul”, a arătat Dragnea.

Preşedintele PSD s-a declarat “foarte mulţumit” de forma Codului discutată vineri, afirmând că acesta a fost primit “foarte bine” de către liderii partidului. Mai mult, au fost aduse şi propuneri de modificare şi “îmbunătăţire”, care vor fi dezbătute în următorul Comitet Executiv. Între timp, proiectul va fi discutat în interiorul organizaţiilor judeţene, care pot propune, la rândul lor, modificări, ce vor fi centralizate de secretariatul general al PSD.
Codul de etică şi conduită al PSD va fi adoptat în formă finală la următoarea şedinţă a CExN, care va avea loc în aproximativ trei săptămâni, fiind foarte probabil ca această şedinţă să se desfăşoare în Moldova.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts