Deschidere de an universitar la Universitatea Vasile Goldişgoldis

La sediul filialei Satu Mare a Universităţii de Vest Vasile Goldiş (UVVG) Arad a avut loc ieri ceremonia de deschidere a noului an univeristar.
La ceremonie au fost prezenţi decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie din cadrul UVVG, conf. univ. dr. Andrei Anghelina, subprefectul Altfatter Tamas, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Călin Durla, cadre didactice ale universităţii şi studenţi. Oficiile de gazdă au fost făcute de prorectorul Gavrilă Ardelean, preşedintele filialei sătmărene a universităţii.
Prorectorul Gavrilă Ardelean a arătat că studenţii din anul I au făcut o alegere inspirată, întrucât universitatea dispune de o bază materială mult completată şi împrospătată la Satu Mare şi de profesori cu o activitate de apreciat. “Diplom pe care o acordăm este acoperită în pregătire teoretică şi practică”, a declarat prorectorul Ardelean. Acesta a mai arătat că şcoala postliceală a UVVG a fost acreditată de ARACIS, că universitatea are în derulare proiecte de cercetare ştiinţifică de peste două milioane de euro. Prorectorul a accentuat faptul că filiale Satu Mare a UVVG se implică activ în viaţa comunităţii sătmărene, având o bună colaborare cu Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare.
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, conf. univ. dr. Andrei Anghelina, a declarat că filiale din Satu Mare este una dintre cele mai puternice ale UVVG.
Subprefectul Altfatter Tamas a arătat, în urmă cu 7-8 ani a stat pe acceaşi parte a băncilor ca şi studenţii prezenţi în sală. Subprefectul a făcut cea de-a doua facultate, cea de Drept, iar apoi masteratul, la filiala Satu Mare a UVVG. În final, Altfatter a afirmat că Universitatea Vasile Goldiş este cea mai bună instituţie de învăţământ superior din judeţul nostru.
Inspectorul şef al IŞJ Satu Mare, Călin Durla, a arătat că între instituţia pe care o conduce şi Universitatea Vasile Goldiş există o strânsă legătură. Inspectoratul Şcolar furnizează materia primă, a furnizat în trecut cadre didactice valoroase universităţii, iar universitatea a contribuit la perfecţionarea cadrelor didactice din şcolile sătmărene. Au mai luat cuvântul reprezentantul studenţilor, Ioana Rus, şi studentul Daniel Orha, care a prezentat legământul sutdenţilor Universităţii Vasile Goldiş.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts