Doi careieni sunt autorii celui mai original proiect video din showbizul românescalexandra2

Jurnalistul Sebastian Secan şi regizorul Paula Oneţ, ambii originari din Carei, au lansat alături de Alexandra Ungureanu primul proiect video pop-simfonic din România, “Music in pROgress”. Campania marchează o premieră în cariera artistului, dar şi pe piaţa muzicală din România.

“Music in pROgress” spune povestea unor locaţii turistice unice în ţară, dar mai puţin cunoscute publicului larg. Iniţiativa este susţinută muzical de patru melodii pop, orchestrate într-un mod cu totul original, într-o manieră simfonică.

Alexandra Ungureanu a beneficiat în demersul ei artistic de o echipă 100% careiană. Jurnalistul Sebastian Secan, reporter al emisiunii “Asta-i România”, difuzată la postul naţional de televiziune Kanal D, a fost producătorul general al campaniei. “Pentru mine a fost o provocare să construiesc de la zero alături de o echipă numeroasă de profesionişti un produs de amploarea asta. Ne-am dorit ca <Music in pROgress> să fie o gură de aer proaspăt pentru muzica românească, unde totul a devenit parcă prea facil şi superficial”, a declarat Sebastian Secan.

El a cooptat-o în proiect şi pe Paula Oneţ, şi ea născută la Carei, cea care a semnat regia şi scenariul pentru trei dintre cele patru videoclipuri. “Deşi amândoi suntem din Carei nu ne ştiam de acasă. Ne-am întâlnit pentru prima oară în Bucureşti, unde, de altfel, şi locuim. Auzisem de performanţele Paulei la festivalurile de film internaţionale, aşa că mi s-a părut cea mai potrivită pentru acest proiect”, a adăugat Sebastian Secan.

Campania conţine atât coveruri precum “Deja vu”, “Hey Brother” sau “Cups”, cât şi piese proprii. Cel mai recent videoclip a fost lansat la sfârşitul lunii septembrie pentru melodia “Lumea visează”, o reeditare a hitului interpretat acum 13 ani de Alexandra Ungureanu. Filmările videoclipului au avut loc la Baia Mare şi au durat peste zece ore. Elementul inedit este balonul uriaş de apă, în care Alexandra a fost filmată plimbându-se prin parc şi pe străzi. “Prietenul meu Sebastian Secan a venit cu ideea. El a făcut posibilă întâlnirea artistică a celor implicaţi, de la solist, orchestrator, instrumentişti, etc. El e cel care a gândit pentru mine strategii de urmat de-a lungul carierei mele. Mă bucur că am avut ocazia să lucrez şi cu un regizor cu palmaresul Paulei Oneţ şi cred că şi pentru ea a fost o provocare să participe la proiectul nostru. Se vede clar abordarea diferită de clipurile din zona comercială, dar tot timpul mi-am dorit să am producţii şi în zona asta, rafinate, cinematografice”, a declarat Alexandra Ungureanu.

Campania se bucură de un real succes atât în mediul online, cât şi în offline.

“Music in pROgress e cel mai complex proiect în care am fost direct implicată, de până acum. Cel mai solicitant, poate, dar şi ofertant, cu mari satisfacţii artistice şi care a pus bazele unei direcţii mai mature în care voi merge în următorii ani”, a adăugat Alexandra Ungureanu.

Videoclipul “Cups” a reuşit să strângă peste 700.000 de vizualizări pe YouTube, iar “Lumea visează” aproape 300.000 pe YouTube şi pe FaceBook, la doar două săptămâni de la lansare.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts