Dramă evitată in extremissomes

O familie formată din şapte persoane şi-au văzut ieri moartea cu ochii. Este vorba despre concubinii Gaspar Cornelia şi Farkas Miklos care, alături de cei cinci copii ai lor, au fost la un pas să ardă de vii, după ce baraca în care locuiau pe malul Someşului a fost cuprinsă de flăcări.

Neatenţie care îi putea costa viaţa
Gaspar Cornelia a încercat a făcut un foc deschis pentru a încălzi apă într-o oală de 20 de litri, dar din neatenţie focul s-a extins la resturile de îmbrăcăminte din zonă. Copiii şi soţul au fost scoşi din zonă de către mai multe rude, care locuiau în apropiere. Interesant este faptul că familia primise un ordin de evacuare din partea Poliţiei Locale, dar aceştia au refuzat să se conformeze din cauza faptului că nu au unde să plece. Aceştia au solicitat în mai multe rânduri o locuinţă de necesitate, dar nu s-au încadrat în prevederile legale din cauza faptului că nu au domiciliul pe raza municipiului Satu Mare. “Unde să plec, că nu am unde? Aş pleca, căci nu stăm pe digul Someşului de plăcere”, s-a plâns Farkas Miklos – capul familiei.

Poliţiştii locali încearcă să evite astfel de drame
Poliţia Locală Satu Mare a început în această lună curăţenia de toamnă pe malurile Someşului, fiind identificate zeci de persoane care locuiau în locuinţe improvizate. “Poliţiştii locali au efectuat mai multe verificări pe digurile Someşului din raza municipiului Satu Mare, în vederea depistării persoanelor care şi-au improvizat ilegal adăposturi în aceste zone. Cu această ocazie au fost depistate, legitimate şi identificate 33 de persoane printre care o minoră fără aparţinători, aceasta fiind internată la Centrul de Primire Minori. Toate persoanele care nu aveau domiciliul pe raza municipiului Satu Mare au fost îndrumate spre localităţile de domiciliu. Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare pentru a combate ocuparea ilegală a domeniului public şi comiterea de fapte antisociale”, susţine comanda Poliţiei Locale Satu Mare.

Şase persoane au ars de vii la începutul acestui an
O dramă fără margini s-a consumat în luna aprilie a acestui an, tocmai în Vinerea Mare, în jurul orei 01.00, pe malul Someşului. Şase persoane au ars de vii într-o locuinţă improvizată după ce scântei provenite de la o sobă din apropiere au provocat incendiul. Din cauza faptului că autorităţile au fost sesizate târziu, pompierii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. În schimb, Nicolae Hamza – capul familiei – a scăpat doar cu câteva arsuri minore. Acesta a declarat că a încercat să îi salveze pe membrii familiei sale, reuşind să o scape cu viaţă doar pe soţie.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts