Ediţie reuşită a Zilelor Medicale Sătmărenemedical

Cea de-a XII-a ediţie a Zilelor Medicale Sătmărene – eveniment organizat de către Colegiul Medicilor Satu Mare s-a încheiat sâmbătă. Preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ, s-a declarat încântat de modul în care s-a desfăşurat ediţia din acest an. Chiar dacă au fost anumite probleme în prima zi, a spus Călin Bumbuluţ, următoarele două zile s-au ridicat la nivelul aşteptărilor.

Nume importante la Satu Mare
Preşedintele Comitetului Stiinţific al manifestării a fost prof.univ.dr. Rumelia Koren, invitaţii speciali fiind acad. prof. dr. Virgil Enătescu, prof. dr. Eleonora Luka Pilla şi conf.dr. Ladislau Ritli, de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Oradea. Pe parcursul celor trei zile dedicate simpozionului au fost susţinute aproximativ 40 de lucrări de specialitate. Ultima zi a evenimentului a fost rezervată secţiunilor de istorie medicală şi medicină şi artă. La final, medicilor le-au fost înmânate certificatele de participare.

O primă zi cu emoţii
Preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ, a precizat că în prima zi organizatorii au avut ceva emoţii. “Cred că cea mai importantă concluzie este aceea că şi la anul vom face a XIII-a ediţie a Zilelor Medicale Sătmărene şi sper în acelaşi răspuns, pentru că după prima zi am simţit că lucrurile nu merg bine, dar în a doua şi a treia zi am prins făgaşul normal. Au fost o serie de circumstanţe organizatorice care ne-au afectat în prima zi, dar ne-am redresat rapid. Ca şi o concluzie este că ne-am adaptat repede, colegii s-au integrat rapid. Fiecare şi-a ales ce şi-a dorit din programul pe cele trei zile. Ceea ce ne va încuraja să procedăm la fel”, a spus Călin Bumbuluţ.

Câştiguri an de an
Călin Bumbuluţ a precizat că în fiecare an se reuşeşte îmbunătăţirea actului organizatoric, fiind puse în practică cu succes concluziile ediţiilor trecute. “Am confirmat ceea ce am crezut anul trecut că este bine să facem, şi anume să lăsăm mai mult timp de discuţii. Am făcut acest lucru şi a fost foarte bine, pentru că la unele chiar s-au întins dezbaterile, dar nu derizoriu, ci cu concreteţe maximă, obţinându-se o serie de concluzii din partea participanţilor. De altfel, dezvoltarea profesională a participanţilor este principalul nostru scop. Nu numai pe planul specializării proprii, ci şi cu o viziune de ansamblu, fiind o manifestare cu caracter generalist. Adică, fiecare participant îşi găseşte ce îşi doreşte şi reuşeşte să identifice elemente de conexiune cu propria specialitate”, a conchis preşedintele Colegiului Medicilor.

Spitalul Judeţean, partener în premieră
Ca şi un element de noutate în acest an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a devenit partener al evenimentului. De altfel, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, dr. Paula Mare, a ţinut să le mulţumească reprezentanţilor Colegiului Medicilor pentru faptul că a invitat instituţia pe care o reprezintă să devină partener al evenimentului. “În primul rând, permiteţi-mi să vă mulţumesc pentru bunăvoinţa dumneavostră şi pentru efortul pe care îl depuneţi de a organiza în fiecare an Zilele Medicale. Mă bucur că în acest an ne-aţi primit şi pe noi în echipa dumneavoastră de organizatori, mai ales în perspectiva acreditării Spitalului Judeţean”, a spus dr. Paula Mare.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts