Evenimente organizate la acest sfârşit de săptămânăpicnic1

Şi în acest sfârşit de săptămână sunt organizate o serie de evenimente în judeţ. Astfel, azi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare va organiza „Picnicul Copilului Adoptat”, eveniment unic în ţară, dar organizat pentru a doua oară în judeţ. Evenimentul va avea loc la Castelul Degenfeld din Hodod, aceeaşi locaţie unde a avut loc şi prima ediţie, care a fost organizată în 2009.

Conform celor spuse de directorul instituţiei, Mariana Dragoş, la manifestare va fi prezentă şi prof. univ. Ana Muntean, din Timişoara, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru protecţia Copilului şi Adopţie şi autorităţile judeţene. Au fost invitate toate cele 57 de familii care au adoptat copii în ultimii trei ani, dar până ieri şi-au confirmat prezenţa 25 de familii cu 28 de copii, trei familii adoptând câte doi copii.
Aici vor avea loc acţiuni de socializare, vor fi prezentate momente artistice iar familiile vor putea lua un picnic adevărat alături de copiii lor. Familiile care vor să participe la acest eveniment, pot confirma participarea chiar şi în cursul zilei de azi.

De asemenea, mâine, la Moftin, va avea loc cea de-a şasea ediţie a Festivalului Toamnei. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc la ora 12.00, după ce în prealabil vor fi organizate o serie de concursuri precum trasul frânghiei sau cel mai rapid curăţător de ştiuleţi. După deschiderea oficială se va desfăşura şi un concurs al crescătorilor de cai.

De la ora 15.00 vor începe activităţile culturale care vor avea loc pe scena montată în incinta bazei sportive din localitate. Aici vor evolua, rând pe rând, ansamblurile foclorice din Moftinu Mic, Moftinu Mare şi Domăneşti, Ionel Sabo, Făcica Oanţă, Nicoleta Petrehuşi, Sava Negrean Brudaşcu, taragotistul Ioan Berci.

După un moment coregrafic prezentat de tinerii din comună, de la ora 18.00 va urma recitalul trupei „3+2” din Ungaria, urmată de Aurel Moldoveanu. Festivalul de la Moftinu Mic se va încheia cu un super concert susţinut de trupa Vunk.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts