Festivitate solemnă de Ziua Armatei la Satu Maresatumare

Ziua Armatei a fost sărbătorită, ieri dimineaţă, într-un cadru solemn la Satu Mare, manifestările fiind organizate la Monumentul Eroilor. La această sărbătoare a participat şi Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care, la sosirea sa pe platoul din faţa Monumentului, a trecut în revistă Garda de Onoare.

Alături de ministrul Mircea Duşa, la eveniment au mai fost prezenţi şeful Statului Major General al Armatei Române, general locotenentul Nicolae Ciucă, ministrul secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării, Gabriel Leş, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Alfatter Tamas, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, veterani de război, reprezentanţii instituţiilor subordonate Ministerului Apărării şi a Ministerului de Interne, reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, elevi, sau simpli cetăţeni.

În continuarea manifestărilor, un sobor de preoţi au oficiat un Te-Deum şi au ridicat un parastas în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă.

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor. Au fost depuse coroane din partea Guvernului României, a Ministerului Apărării, a Prefecturii, Consiliului Judeţean, a veteranilor de război, a instituţiilor din judeţ dar şi din partea unităţilor şcolare sau a partidelor politice. Manifestarea de la Satu Mare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts