Grupul Woco a ajuns şi la Satu Marewoco01

Grupul german Woco, cu o cifră de afaceri de peste jumătate de miliard de euro şi cu unităţi de producţie deschise pe trei continente şi-a deschis a doua fabrică din judeţul Satu Mare, după ce prima unitate a fost inaugurată în cursul anului 2011 la Carei. De această dată, conducerea Grupului Woco a ales să îşi deschidă o nouă fabrică la Satu Mare, pe platforma Autonova. Practic, în prezent Grupul Woco oferă 192 de locuri de muncă pentru sătmăreni.

La eveniment au participat directorul financiar al Grupului Woco, Bernhard Nagl, directorul Woco Satu Mare, Tankoczi Francisc, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, respectiv alţi reprezentanţi ai unor instituţii publice deconcentrate sau ai mediului de afaceri sătmărean.

Compania a fost fondată în 1956 într-un orăşel din Germania, la 60 de kilometri de Frankfurt, de către Franz Joszef Wolf. Din baza din Germania grupul s-a dezvoltat în toată lumea, ajungând în Rusia, Franţa, Cehia, Ungaria, România, Statele Unite, Mexic, China. Directorul Woco Satu Mare, Tankoczi Francisc, a precizat că în cursul anului 2015 s-a luat decizia concentrării producţiei de cauciuc în Satu Mare şi implementarea unei noi tehnologii pentru piese din spumă poliuretanică. La ieşirea din criză, în 2009, Grupul Woco a avut o creştere continuă a cifrei de afaceri.

Tankoczi Francisc a mai precizat că s-a ajuns la o înţelegere foarte rapidă cu reprezentanţii Autonova pentru a se deschide noua unitate de producţie. “Woco a revenit în România în 2011, mai exact în Carei. În 2014 s-a decis să deschidem locaţia din Satu Mare. Am intrat în tratative cu Autonova, iar după o durată de cinci minute am decis deja să batem palma, iar în luna februarie a acestui an am început renovarea halei, hală în care s-au făcut, pe vremuri, caroserii pentru remorci agricole. Noi am făcut un plan şi cu ajutorul proprietarilor am reuşit să o amenajăm la standardele de astăzi”, Tankoczi Francisc.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts