More

  Haos pe şoselele sătmărene în week-end

  accident

  Sfârşitul de săptămână a fost unul plin de evenitmente pentru poliţiştii rutieri sătmăreni. Au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, au fost prinşi şoferi care conduceau autoturisme fără drept de circulaţie sau cu numerele de înamtriculare expirate.

  De asemenea, un minor de 15 ani a fost la volanul unui autoturism în Huta Certeze, maşina fiindu-i încredinţatăchiar de tatăl său.

  Biciclişti accidentaţi la Dorolţ şi Cioncheşti
  La intersecţia DN19A cu DC 62, pe raza localităţii Dorolţ, a avut loc vineri, la ora 10.42, un accident de circulaţie. Poliţiştii Biroului Rutier au stabilit că un tânăr, în vârstă de 25 de ani, a condus un autoturism marca Seat, iar pe fondul neacordării priorităţii de trecere a accidentat-o grav pe Maria B., care se deplasa cu bicicleta pe drumul prioritar. Victima, în vârstă de 59 de ani, a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, de asemenea i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
  Vineri după-amiază, poliţiştii rutieri sătmăreni au intervenit la faţa locului la un accident de circulaţie produs pe raza localităţii Cioncheşti. Din investigaţiile, efectuate a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a condus un autoturism marca Volkswagen, accidentându-l grav pe Iosif E., care, circulând cu bicicleta, nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stânga şi a pătruns pe sensul opus de circulaţie. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. În această situaţie se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

  A intrat cu bicicleta în căruţă
  Tot vineri, în jurul orei 20.30, poliţiştii rutieri negreşteni au fost sesizaţi despre faptul că, pe raza localităţii Lechinţa a avut loc un eveniment rutier. Din cercetările efectuate la faţa locului oamenii legii au stabilit că un tânăr, în vârstă de 16 ani, a circulat cu bicicleta neechipată corespunzător, pe strada Cocăreni, din localitatea Lechinţa, şi a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracţiune animală, care circula din sens opus, şi care de asemenea nu era echipat cu elemente reflectorizante. Conducătorul vehiculului cu tracţiune animală a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, fiind identificat la scurt timp, fiind vorba despre Ionas G. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Negreşti Oaş, unde în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că a suferit o fractură la un deget a membrului superior stâng. Conducătorul căruţei, în vârstă de 75 de ani, a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor şi refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

  A intrat într-un utilaj agricol
  Sâmbătă după-amiază, pe DN 19 , înafara localităţii Botiz, a avut loc un accident de circulaţie. Poliţiştii Serviciului Rutier au stabilit că Alexandra M. a condus un autoturism marca Dacia, iar pe fondul nepăstrării distanţei corespunzătoare în mers a intrat în coliziune cu un utilaj agricol, care era tractat de un tractor condus de Andras R. În urma evenimentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto. Conducătorului auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

  Şoferi prinşi în offsaid
  Vineri, la ora 15.30, poliţiştii negreşteni au identificat în trafic, pe strada Luna din localitatea Negreşti Oaş, un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Olanda, condus de Ioan T. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul nu avea drept de circulaţie pe teritoriul ţării noastre. În acest caz s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.
  Sâmbătă, poliţiştii din Ardud l-au identificat în trafic pe Gheorghe L., care conducea autoturismul marca Kia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul avea aplicate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu a căror valabilitate era expirată din luna iunie a acestui an. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE