Investiţii de peste zece milioane lei, aproape de finalizare la TăşnadMITRASCA-v

La nivelul oraşului Tăşnad sunt în curs de implementare două investiţii importante, finanţate prin intermediul PNDL. Valoarea totală a celor două investiţii depăşeşte suma de zece milioane de lei. Primul proiect vizează construcţia unui nou sediu pentru administraţia locală, iar cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea drumurilor care asigură accesul către staţiunea balneară.

Încep lucrările la acoperişul noii primării
Primul proiect se referă la construcţia noului sediu al Primăriei Tăşnad. Executantul a realizat aproape în întregime construcţia. “La noul sediu al Primăriei vor fi începute lucrările la acoperiş. De asemenea, se montează geamurile şi uşile. În perioada iernii vor fi realizate lucrările de amenajare interioară”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca. Lucrările sunt în întârziere datorită unor probleme înregistrate la finanţarea investiţiei în valoare de 2,64 milioane lei. Piatra de temelie a noului sediu al Primăriei Tăşnad a fost pusă în luna august a anului trecut de Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul nostru împreună cu premierul Victor Ponta.

Noul sediu va fi construit pe amplasamentul celui vechi, care s-a prăbuşit în 2009. Fostul sediu al Primăriei are o încărcătură simbolică pentru tăşnădeni, întrucât este vorba despre clădirea donată Statului Român în 1926 de către Coriolan Şter, una din cele mai importante personalităţi ale Tăşnadului din perioada interbelică. Această clădire a avut întotdeauna destinaţie de finanţe locale sau de primărie. Tocmai din acest motiv, în proiect s-a prevăzut ca faţada să fie refăcută conform proiectului original al clădirii, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

Patru străzi în curs de modernizare
Un alt proiect finanţat prin PNDL vizează modernizarea străzilor Avram Iancu, Margaretelor, Crasnei şi Ştefan cel Mare, pentru a asigura legătura cu staţiunea balneară. Prin intermediul acestei investiţii în valoare de 7,61 milioane de lei, pe lângă modernizarea celor patru străzi, în lungime totală de peste patru kilometri, va mai fi construit un drum vicinal, care va asigura legătura zonei cu staţiunea balneară şi cu drumul judeţean Tăşnad- Marghita.

În prezent, se lucrează la construcţia podului peste Valea Cehalului. În cadrul proiectului, vor mai fi realizate 72 de podeţe, rigole şi trotuare. Potrivit primarului Vasile Mitraşca, există şanse maxime ca până în luna decembrie să fie asfaltate toate străzile cuprinse în proiect.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts