Investiţii masive în infrastructura comunei Beltiugprimar-beltiug

Dezvoltarea alimentării cu apă, dar şi modernizarea drumurilor au constituit două dintre cele mai importante priorităţi ale primarului Ioan Bartok- Gurzău.Pentru realizarea lor, au fost realizate investiţii de peste 23 milioane lei în ultimii trei ani.

Investiţii de 22 milioane lei în alimentare cu apă
La nivelul comunei Beltiug s-au făcut investiţii masive în alimentarea cu apă. Sunt în curs de finalizare lucrările la reţeaua de apă din comună, investiţia de 22,23 milioane lei fiind asigurată în cadrul Programului de modernizare a satului românesc. De asemenea, s-a reuşit alimentarea cu apă potabilă a localităţii Şandra. Au fost realizaţi 3,7 kilometri de reţea, fiind branşate la reţea 65 de gospodării ale căror proprietari au solicitat acest lucru. În ultimii ani s-a realizat aducţiunea de apă potabilă de la găspodăria de apă a satului Ghirişa, respectiv reţelele de apă potabilă pentru satul Giungi, în lungime de 6,08 kilometri.

Şapte kilometri de stradă modernizaţi
În ultimii trei ani a fost demarat un amplu program de asfaltare a străzilor din comună. “O altă prioritate a mea a fost şi este în continuare modernizarea străzilor. Astfel, în decurs de trei ani, s-a reuşit asfaltarea a şapte kilometri de străzi. Astfel, în localitatea Beltiug au fost modernizaţi 5,7 kilometri, în satul Răteşti 0,42 kilometri, iar în satul Ghirişa 0,85 kilometri. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1,1 milioane lei, la care s-au adăugat lucrările pregătitoare, realizate în regie proprie, cu utilajele noastre”, ne-a declarat primarul comunei Beltiug. De asemenea, au fost executate lucrări de reparaţii şi întreţinere a străzilor cu piatră spartă şi nisip în toate localităţile comunei.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts