Magazinul social Somaro s-a mutat în centruDSC_0044

După aproape patru ani de operare pe strada Aurel Vlaicu nr.72 din municipiul Satu Mare, magazinul social Somaro s-a mutat într-o nouă locaţie centrală, situată pe strada Delavrancea nr.9, într-un spaţiu pus la dispoziţie de Organizaţia Caritas.

“Astfel, clienţii noştri au nevoie de timp mult mai redus pentru a ajunge la noi, fără costul biletului de autobuz şi cu un consum de energie individuală mai mică”, a declarat ieri, la inaugurarea noii locaţii, directorul de magazin Francisc Balogh. La inaugurare au mai fost prezenţi reprezentanţi ai ONG-urilor sătmărene din domeniul social, ai Organizaţiei Caritas, ai Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Satu Mare şi ai firmelor care sprijină activitatea magazinului Somaro.

Somaro colectează produse 100% adecvate pentru consum, dar care nu mai pot fi vândute în alte magazine din cauza ambalajului uşor deteriorat, apropierii perioadei de expirare şi alte asemenea motive. Produsele colectate de la diverse companii sunt produse alimentare ambalate în primul rând, dar şi produse industriale utile în gospodărie, îmbrăcăminte, papetărie şi altele. Somaro vinde aceste produse la preţuri simbolice sătmărenilor cu venituri mici, aflaţi în pragul sărăciei. “Astfel, Somaro consolidează într-o oarecare măsură demnitatea lor, tratându-i ca pe nişte clienţi, nu ca pe beneficiarii unor ajutoare sociale gratuite”, ne-a declarat directorul Francisc Balogh. Pe lângă cel din Satu Mare, Asociaţia Somaro mai are două asemenea magazine sociale la Sibiu şi Bucureşti.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts