Maşinile maidaneze împânzesc Sătmarulmasina1

Sătmărenii au început să se obişnuiască cu maşinile abandonate pe diferite străzi ale municipiului Satu Mare. Majoritatea sunt rable, ruginite, pentru care proprietarii consideră că nu trebuie să mai investească bani pentru a le repara.

15 maşini abandonate
În urma unei razii făcute de poliţiştii locali sătmăreni, în cursul lunii septembrie au fost depistate 16 vehicule abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Satu Mare. După ce au fost somaţi, nouă dintre proprietarii abandonatelor le-au ridicat, iar celalalte şapte au rămas încă şi acum pe domeniul public, urmând a fie ridicate şi duse la fier vechi.

Tot în cursul lunii septembrie, poliţiştii sătmăreni au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 80 persoane şi aplicate 88 sancţiuni contravenţionale.

Amenzi de peste 185 de mii de lei
Demn de remarcat este şi faptul că, tot în cursul lunii septembrie, poliţiştii locali sătmăreni au aplicat 640 de amenzi în cuantum total de 186.100 de lei. Astfel, pentru nerespectarea hotărârii Consiliului Local privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare, au fost aplicate 148 de amenzi în valoare totală de 29.900 lei. Pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au fost aplicate 141 amenzi în valoare totală de 25.600 lei.

masina2

De asemenea, pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 328 amenzi în cuantum total de 118.500 lei.

Pe lângă acţiunile stabilite pentru această perioadă, poliţiştii locali au răspuns la solicitările cetăţenilor adresate direct instituţiei, atât telefonic, cât şi în scris. Numărul sesizărilor primite în această lună de la sătmăreni se ridică la 216, din care 206 au fost telefonice şi trei reclamaţii scrise. După verificări, cele care s-au confirmat au fost soluţionate dar au existat şi reclamaţii nefondate.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts