More

    Mii de pensii au fost modificate în acest an

    pensii

    Conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, prin directorul executiv Eugenia Sabou, şi-a prezentat ieri raportul de activitate pe primele nouă luni ale acestui an. Evenimentul a avut loc în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural. Prefectul Eugeniu Avram a ţinut special să felicite activitatea conducerii Casei Judeţene de Pensii, precizând că semnalele pe care le primeşte de la cetăţeni privind activitatea CJP sunt extrem de bune.

    Mii de cereri soluţionate favorabil
    În primele nouă luni ale anului 2015, la nivelul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare au fost soluţionate un număr de 1.984 de cereri privind stabilirea drepturilor de pensie. Totodată, s-au soluţionat 2.937 cereri privind modificările drepturilor la pensie şi s-au efectuat 1.854 treceri din oficiu în pensie de limită de vârstă din pensie de invaliditate, pensie anticipată sau anticipată parţială. În perioada analizată, au fost soluţionate 675 de solicitări de stagii, care au fost trimise la alte case teritoriale de pensii.

    CJP aduce şi bani la bugetul de stat
    Conducerea Casei Judeţene de Pensii a arătat că s-au încasat diferite taxe legale, care s-au constituit drept venituri la bugetul de stat. Astfel, la capitolul contribuţii pentru asigurări sociale (contracte de asigurări sociale) s-au încasat 1.135.287 lei, comisioane stagii de cotizare – 62.452 lei, s-au acordat 3.433 de bilete de tratament şi s-a încasat suma de 1.138.559 lei, recuperări debite din pensii – 280.323 lei. Totodată, s-au soluţionat un număr de 2.781 cereri de ajutoare de deces, în valoare de 6.630.644 lei.

    Mii de persoane sprijinite
    În ceea ce priveşte comunicarea cu beneficiarii sistemului public de pensii şi cu instituţiile cu care Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare are tangenţă s-au efectuat un număr de 900 de şedinţe de audienţă, fiind înregistrate şi soluţionate 40 de petiţii. De asemenea, s-au expertizat un număr de 11.028 persoane în cadrul Compartimentului de Expertiză Medicală din subordinea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE