Noi investiţii masive în infrastructura judeţului Satu Mareaeroport

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a ajuns azi la Satu Mare, ocazie cu care a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Aeroportului Satu Mare, în valoare de circa 15 milioane de euro.

Ministrul Marius Nica a mai parafat un contract privind extinderea reţelei de apă şi canal în mai multe localităţi din judeţ, precum Carei, Halmeu, Turulung, Moftinu Mare şi Ghilvaci, în valoare de peste opt milioane de euro. Ministrul Nica a precizat că succesul acestor proiecte este legat strâns de conducerea Consiliului Judeţean, preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor având un rol covârşitor.

Un contract esenţial
Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că proiectul privind modernizarea Aeroportului este unul foarte important, având în vedere faptul că poarta de acces aerian în judeţul Satu Mare va fi una ultramodernă, lucrările urmând să fie finalizate în cursul acestui an. “Contractul de finanţare semnat astăzi (ieri, n.red.) este esenţial pentru dezvoltarea judeţului nostru. Este o poarte de intrare în judeţul Satu Mare, iar noi, Consiliul Judeţean, am luptat ca să putem implementa acest proiect. Sigur, să aducem bunăstare în judeţul Satu Mare, să aducem un nivel de trai cât mai ridicat este important acest proiect de apă şi canal. Vedem că tot judeţul este în momentul de faţă în şantier. Încercăm cât mai repede să aducem bunăstare la casa sătmărenilor, indiferent în ce parte a judeţului ar locui”, a spus Adrian Ştef.

Ministrul Nica recunoaşte meritele CJ
Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a ţinut să sublinieze meritele pe care preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, le au în atragerea fondurilor pentru cele două obiective majore de investiţie. “Este un eveniment important pentru judeţul Satu Mare semnarea acestor două contracte în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro, şi mă refer la proiectul pentru modernizarea Aeroportului Satu Mare şi la contractul de lucrări din economii pentru compania de apă Apaserv. Două proiecte care fără insistenţele şi energia factorilor locali nu se puteau duce la îndeplinire. Abia preluasem mandatul în luna aprilie că deja domnul vicepreşedinte Govor era la uşă şi m-a rugat frumos să asigurăm finanţare pentru aeroport. La nici două săptămâni a venit domnul preşedinte Ştef pentru aprobarea lucrărilor din economii la compania de apă. De luni, banii sunt la dispoziţia constructorilor şi beneficiarilor doar ca să lucreze şi să îi absoarbă pe toţi până la sfârşitul anului”, a spus ministrul Nica.

aeroport02

Marius Nica, un partener de încredere
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a declarat că ministrul Marius Nica este un partener de încredere, spre deosebire de alţi miniştri care de-a lungul timpului au făcut doar vizite de curtoazie prin judeţ, care nu s-au concretizat în proiecte concrete. “Este un moment extraordinar pentru judeţul nostru şi vă mulţumesc în numele colegilor mei din Consiliul Judeţean, în numele locuitorilor judeţului Satu Mare, că după atâţia ani reuşim o investiţie extraordinară pentru judeţul nostru. Vă mulţumesc că ne-aţi suportat pe la uşile dumneavoastră, vă mulţumesc că ne-aţi răspuns întotdeauna la telefon şi v-aţi ţinut de cuvânt. Sătmărenii vă vor mulţumi şi veţi rămâne în istorie. Să nu uităm că în anii trecuţi au trecut pe aici miniştri care au semnat contracte, le-au tot luat cu ei şi nu au mai făcut nimic. Sunt ferm convins că acea etapă a trecut, iar de această dată lucrurile se vor finaliza exact aşa cum suntem obişnuiţi să facem în ultimii trei ani”, a spus Mircea Govor.

Mulţumiri Guvernului Ponta
Vicepreşedintele Mircea Govor a ţinut să mulţumească Guvernului Ponta pentru sprijinul concret acordat judeţului Satu Mare. “S-au adus foarte multe investiţii în judeţul Satu Mare datorită Guvernului Ponta, din care face parte şi domnul ministru Nica. Vă mulţumim tuturor pentru tot ceea ce faceţi pentru judeţul nostru şi vă rugăm în continuare să fiţi alături de noi, pentru că eu, personal, îmi doresc din suflet ca infrastructura din judeţul Satu Mare să se dezvolte. Sper că cu ajutorul dumneavoastră şi a ministerului pe care îl coordonaţi şi îl conduceţi vom reuşi să mai primim fonduri, în special pentru drumurile judeţene. Eu sunt ferm convins că acest lucru se va întâmpla şi vă mulţumesc, încă o dată, pentru tot ceea ce aţi făcut pentru judeţul nostru”, a spus Mircea Govor.
Preşedintele Adrian Ştef a ţinut, la rândul său, să mulţumească Guvernului României, în special primului ministru victor Ponta. “Guvernul Ponta ne-a ajutat foarte mult, iar presa poate să analizeze când s-au adus bani şi când s-au adus doar vorbe. Pentru că eu îl susţin pe domnul vicepreşedinte Govor. Să nu uităm că unii numai au dansat şi nu au luat contractele cu ei. Şi tot aşa am rămas cu Luna Şes. Nu pot să nu compar aceste lucruri: unii vin şi îţi promit susţinere şi chiar o primeşti, iar alţii vin dansează şi pleacă”, a conchis Adrian Ştef.

Milioane de euro pentru extinderea sistemului de apă şi apă uzată
Preşedintele Adrian Ştef a vorbit despre lucrările de extindere a sistemului de apă potabilă şi apă uzată, care vor fi demarate în baza contractului semnat ieri. Valorarea lucrărilor este de peste opt milioane de euro. Concret, 39,5 milioane de lei. “Se vor face investiţii în extinderea reţelei de apă şi canalizare în municipiul Carei, în reţelele de apă menajeră în localităţile Halmeu şi Turulung. Extindere canalizare menajeră în localitatea Păuleşti. Alimentarea cu  apă a localităţilor Moftinu Mare şi Ghilvaci. Furnizare şi montare de contoare de apă cu citire de la distanţă. Două contracte de achiziţii: unul va fi  pentru achiziţia a două vidanje şi a două autobasculante transport nămol, respectiv trei contracte de asistenţă tehnică şi supervizare lucrări”, a arătat Adrian Ştef.

Un aeroport ultramodern
În urma finalizării proiectului de modernizare al Aeroportului  Satu Mare – termen preconizat pentru sfârşitul acestui an, acesta va beneficia de un terminal plecări și sosiri nou, cu un design modern și un grad de confort adus la standarde europene. Capacitatea  numărului de  pasageri pe flux se va dubla, astfel aeroportul va putea opera aeronave cu grad mare de încărcare. Omul de rând, în calitate de pasager va beneficia, de servicii de calitate ce se găsesc  pe orice aeroport din UE. Se vor remarca suprafețele de mișcare  modernizate, platforma, calea de rulare și pista de aterizare /decolare, care vor face ca mișcarea aeronavelor să fie în deplină siguranță și confort pentru pasager.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts