ONG-urile au un rol deosebit în dezvoltarea serviciilor de psihiatrie comunitarăpsi

Prima parte a lucrărilor simpozionului intitulat „Rolul ONG-urilor în dezvoltarea serviciilor de psihiatrie comunitară” s-a desfăşurat ieri în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în prezența prefectului Eugeniu Avram și al directorului de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Claudiu Sulea.

La simpozion au participat medici psihiatri dar și reprezentanți ai unor ONG-uri. De asemenea, la simpozion este prezentă și o delegație din Germania. Prezentările din cadrul simpozionului au vizat realitățile sistemului de psihiatrie comunitară din Satu Mare cu realizări, neajunsuri și planuri de viitor; prezentarea unui model german de implicare a ONG-urilor în dezvoltarea serviciilor comunitare complementare sistemului medical; rolul ONG-urilor în tratarea și prevenirea suicidului din perspectiva experienței unor ONG-uri din Germania și prezentarea experienței românești în dezvoltarea psihiatriei comunitare (modelul de la Câmpulung Modovenesc).

Lucrările simpozionului continuă azi, de la ora 10.00, la Centrul „Sfântul Paul” de pe strada Luko Bela nr. 15 din Satu Mare. Evenimentul este organizat de conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Asociația „ASPROSAM” (Asociaţia Sătmăreană Pentru Promovarea Sănătăţii Mentale) împreună cu personalul medical al secției de Psihiatrie Cronici” Satu Mare.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts