Parcul central din Odoreu, reabilitat şi dotatodoreu

Centrul comunei Odoreu are acum un aspect cu adevărat urban după ce parcul din zonă a fost reabilitat în totalitate. Conducerea Primăriei Odoreu are în vedere amplasarea în acest parc a unor monumente care să amintească de momentele importante şi personalităţile marcante ale comunei.

Odorenii sunt mândri de noul parc
Reabilitat în proporţie de circa 90%, parcul din centrul comunei Odoreu arată impecabil. Potrivit primarului Dumitru Pop, faţa acestui parc, dar şi a întregii zone centrale a localităţii s-a schimbat radical în bine. “Ne bucură faptul că am reuşit să obţinem o finanţare şi că am realizat o lucrare de care suntem mândri noi toţi odorenii. Am reuşit să modernizăm parcul din zona centrală a comunei. Am reuşit să transformăm acest parc fără a distruge copacii şi flora existentă aici, am construit alei noi, am însămânţat gazon cu instalaţii de irigare în sol, am reabilitat instalaţia de iluminat a zonei centrale şi am refăcut în totalitate mobilierul pentru acest parc şi anume băncuţe, pergole, un chioşc pentru evenimente, lămpi ornamentale de iluminat, coşuri de gunoi. Este o zonă care acum este amenajată modern.”, a arătat primarul Dumitru Pop.

Valoarea întreagă a proiectului de reabilitare a parcului central din Odoreu a fost de 74.000 de euro, din care, de la bugetul local, cu sprijinul Consiliului Judeţean, a fost alocată suma de 50.000 de euro, restul fiind finanţare europeană. “Am reuşit aceste realizări prin fonduri europene, dar o parte din bani i-am primit de la Consiliul Judeţean, motiv pentru care îi mulţumesc vicepreşedintelui Mircea Govor pentru ajutorul oferit”, a mai spus edilul şef.

Planuri de viitor
Pe viitor, conducerea Primăriei Odoreu îşi doreşte să amplaseze aici câteva elemente de decor care să amintească de momentele importante şi personalităţile marcante ale acestei comune. “Dorim ca în acest parc să amplasăm şi câteva monumente. Comunitatea noastră are nevoie de a aduce istoria în actualitate. Şi de aceea, ne dorim să montăm câteva obiective, monumente, care să poată readuce în memoria noastră momente şi personalităţi deosebite din istoria comunităţii noastre. Avem în vederea amplasarea unui bust, a unui monument care să simbolizeze istoria comunităţii noastre în patru feluri. De a putea comemora victimele comunismului, momentele din 1970, ostaşul român care a luptat pe aceste meleaguri, precum şi un grup statuar care să simbolizeze oamenii destoinici care au trăit în comunitatea noastră”,a mai adăugat Dumitru Pop.

Toate aceste lucruri se vor face doar în urma unor dezbateri cu cetăţenii din comună şi după ce proiectul va fi discutat şi aprobat de consilierii locali.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts