Pedepse tot mai grele pentru violatoriviolator

În ultimii opt ani, cele mai multe procese de viol din judeţul nostru au fost judecate de magistraţii Judecătoriei Satu Mare. Pe locul următor se situează Judecătoria Carei, iar pe ultimul Judecătoria Negreşti Oaş. Urmărind pedepsele aplicate, se poate constata că, în majoritatea cazurilor, judecătorii au pronunţat sentinţe grele în cazul inculpaţilor acuzaţi de viol. Majoritatea sentinţelor depăşesc cinci ani de închisoare, însă au existat şi condamnări de opt, nouă şi chiar zece ani de închisoare. Judecătorii au fost la fel de severi şi în cazurile de tentativă de viol.

Cazuri numeroase de viol la Satu Mare
În 28 mai 2007, Judecătoria Satu Mare a achitat patru persoane acuzate de viol. În 6 aprilie 2009, inculpatul Csaba Sz. a fost condamnat să ispăşească o sentinţă de cinci ani de închisoare pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni. Peste trei săptămâni, Judecătoria Satu Mare l-a condamnat pe inculpatul Vasile Emil S. la patru ani de închisoare pentru viol. În 14 decembrie 2011, sătmăreanul Ştefan U. a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi incest. În decembrie 2012, magistraţii sătmăreni l-au condamnat pe Otto B. la doi ani închisoare pentru tentativă de viol. În 23 iunie 2013, minorul Victor Daniel M. a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru viol, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei şi punându-l sub supraveghere pe durata a cinci ani şi jumătate. Autorii unui viol în grup au fost condamnaţi în decembrie 2014, Grigore C. la patru ani de închisoare, iar complicele său Ioan T.C. la zece ani de închisoare. În 11 august 2015, faţă de minorul Istvan Jose Armando L. a fost dispusă măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni pentru tentativă de viol. Pe rolul Judecătoriei Satu Mare se mai află alte cinci procese de viol, cel mai cunoscut fiind cel al tinerilor care au violat o minoră din Vama, care a fost ademenită prin Facebook chiar de prietenul său.

Careiul, pe locul secund la violuri
În 4 decembrie 2007, Judecătoria Carei l-a condamnat pe Ioan A. la trei ani de închisoare şi la plata de daune morale în valoare de 10.000 de euro către victimă. În 5 februarie 2009, minorul D. Gyorgy Istvan a fost condamnat la un an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru tentativă de viol. În data de 9 septembrie 2010, Sabin A. a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, incest şi ameninţare. Tot în 2010, în 1 octombrie, dosarul în care minorul M. Gyorgy era acuzat de viol şi tentativă de viol a fost ataşat unui alt dosar, care nu poate fi găsit în arhiva online a Judecătoriei Carei. În 18 februarie 2011, recidivistul Iuliu I. P. a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de viol şi viol. În 5 aprilie 2013, inculpatul Iosif N. a fost condamnat de magistraţii careieni la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. În 24 octombrie 2014, Judecătoria Carei l-a condamnat pe Istvan K. la opt ani şi opt luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. În 26 iunie 2015, inculpatul F. Zoltan a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Alte două procese de viol sunt pe rolul Judecătoriei Carei. Andrei G. a fost trimis în judecată pentru viol în 13 octombrie 2015, iar L. Jozsef în 22 octombrie 2015.

Violuri sporadice la Negreşti
În ultimii opt ani, pe rolul Judecătoriei Negreşti Oaş au intrat trei cauze legate de viol. În mai 2007, inculpaţii Dumitru C. şi Vasile A. au solicitat revizuirea fondului unui proces de viol, însă solicitarea le-a fost respinsă. În 9 iulie 2015, magistraţii negreşteni l-au condamnat pe Mihai G. la şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts