Piaţa Someş a intrat în plin proces de reabilitare şi modernizarepiata1

Lucrările de modernizare a pieţelor din municipiul Satu Mare continuă în Piaţa Someş. Partea din faţă a acestei pieţe a fost degajată şi, în scurt timp, firma constructoare va începe lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare. Ieri au început şi lucrările de modernizare a Pieţei din Carpaţi I.

Piaţă modernă
Potrivit administratorului pieţei, Sorin Stănean, aici vor fi amenajate peste o sută de mese din fibră de sticlă, va fi pus pavaj pe jos, vor fi amenajate trotuare şi spaţii verzi cu băncuţe. De asemenea, această porţiune va fi acoperită cu o copertină metalică şi luminată. „Am degajat locul, astfel că muncitorii se pot apuca de treabă. În cel mult trei luni de zile aceste lucrări trebuie să fie finalizate”, a mai spus Sorin Stănean.

După ce partea din faţă a pieţei va fi terminată, vor fi demarate lucrările la hala din spate. Astfel, se propune reabilitarea acestei clădiri, care va avea destinaţia finală de piaţă agroalimentară. Concret, la parter va fi piaţa de alimente, piaţa de produse lactate, cu grupuri sanitare, depozite, iar la etaj vor fi spaţiile administrative şi terase circulabile.

Specialiştii Primăriei Satu Mare susţin că valoarea rezultată din indicatori pentru obiectivul “Lucrări de reabilitare fațade, refacerea finisajelor și instalațiilor în clădirea din Piața Someș, Municipiul Satu Mare”, este de 514.800,00 lei fără TVA, fiind mult mai mic decât valoarea unitară a lucrării realizată în Piaţa Micro 17, luată comparative ca suprafaţă.

Concomitent, au început lucrările de modernizare şi la Piaţa din Carpaţi I.

Condiţii civilizate
Când aceste lucrări vor fi finalizate, vor fi oferite condiţii optime atât pentru comercianţi cât şi pentru potenţialii cumpărători. Ambele categorii aşteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor şi spun că sunt foarte necesare. „Aceste lucrări sunt absolut necesare pentru această piaţă care deserveşte locuitorii din cel puţin trei cartiere. Aşteptăm cu nerăbdare ca lucrările să fie finalizate şi să ne putem desfăşura activitatea în condiţii normale”, ne-a declarat unul dintre precupeţi, găsit ieri în această piaţă.

Cumpărătorii sunt şi ei de acord că lucrările sunt foarte necesare, însă consideră că trebuiau făcute mai devreme. „Poate are mai bine dacă modernizarea acestei pieţe era făcută în vară. Sperăm că vremea va permite continuarea lucrărilor şi, de sărbători, să avem o piaţă modernă”, a spus un sătmărean.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts