Programe de prevenire a consumului de droguri la Şcoala Gimnazială Păuleştiprevenire

La iniţiativa profesorului consilier Florica Fernea, începând de ieri, Şcoala Gimnazială Păuleşti va fi gazda a două programe de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare pe parcursul a 12 săptămâni.

Prin programul “Poveşti terapeutice”, peste 30 de copii din clasele a V-VI-a vor fi sprijiniţi să-şi dezvolte abilităţi socio-emoţionale în vederea prevenirii comportamentelor adictive. Astfel, elevii vor fi învăţaţi să-şi formeze atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi, să-şi identifice şi exprime adaptativ emoţiile şi să-şi dezvolte abilităţile de relaţionare interpersonală.

Programul “Necenzurat” la care vor participa elevii claselor a VII-VIII-a, este un program de prevenire a consumului de droguri, adresat adolescenţilor cu vârste de 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale. Scopul acestui program este de a forma la adolescenţi abilităţi specifice şi a-i dota cu resursele de care au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts