Proiecte de amploare finanţate prin PNDL, derulate la Odoreuodoreu

Trei ample proiecte de dezvoltare derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locale sunt în plină desfăşurare în această perioadă în comuna Odoreu. Aceste proiecte vizează modernizarea grădiniţei şi şcolii din localitate dar şi înfiinţarea reţelei de canalizare în satul Mărtineşti.

Unităţile şcolare, modernizate
Primul dintre aceste proiecte, în valoare de circa 800 de mii de lei, are în vedere izolarea termică şi reabilitarea exterioară a grădiniţei din Odoreu. “La grădiniţă, lucrările se află într-un stadiu avansat. Au fost finalizate lucrările la acoperiş şi izolaţia exterioară, urmând ca amenajarea curţii şi a aleilor, amenajarea mobilierului şi a jocurilor pentru copii să fie executate imediat după ce vor fi finalizate lucrările la clădirea grădiniţei. La grădiniţă sunt executate doar lucrări pe exterior doarece în interior aceasta a fost reabilitată cu mai mult timp în urmă”, a precizat primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.
Cel de-al doilea, în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei, vizează izolarea termică precum şi reabilitarea interioară şi exterioară a şcolii din Odoreu. “La şcoală vor fi executate lucrări de modernizare atât în interior cât şi în exterior. Este vorba despre o modernizare completă, inclusiv a curţii şi a gardului împrejmuitor. De asemenea, vor fi montate toate instalaţiile din incinta şcolii, inclusiv instalaţia de supraveghere video. Dotarea şcolii va fi făcută, cel mai probabil, din fonduri de la Consiliul Local”, a mai spus edilul şef.

Canalizare la Mărtineşti
În fine, cel de-al treilea proiect derulat prin PNDL în comuna Odoreu, în valoare de peste 2 milioane de lei, are ca scop înfiinţarea reţelei de canalizare în satul Mărtineşti. “Lucrările la acest proiect se află realizate într-un stadiu de aproximativ 30%. Se lucrează destul de bine acolo şi încercăm să profităm de vremea frumoasă de afară pentru a înainta cât mai mult cu acest proiect. Sistemul de canalizare din Mărtineşti, după ce va fi realizat, va fi racordat la sistemul realizat în Odoreu, astfel că apa uzată va fi transportată la Staţia de epurare din Satu Mare”, a mai afirmat Dumitru Pop.

Primarul comunei Odoreu a mai arătat că acest program, PNDL, este de mare ajutor pentru comunitatea din Odoreu. Acesta a mai adăugat că sunt în plin proces de pregătire o altă serie de proiecte, fie finanţate din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale, care să ducă la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor comunei.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts