More

    Protecţia animalelor a intrat în faza PENALĂ la Carei

     

    animale

    Războiul dintre iubitorii de animale şi cei care le maltratează a intrat în sfera penală. Maria Ardelean, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor ”Puffi” Carei, a declarat că a fost nevoită să depună plângeri penale împotriva celor care au maltratat animale. “Din păcate, au fost şi sunt cazuri de cruzime împotriva animalelor. Am făcut plângeri şi sesizări la Poliţia Municipală Carei împotriva unor cetăţeni care au maltratat câini. Unii au ieşit basma curată, iar dosarele altora sunt încă pe rol”, a declarat Maria Ardelean.
    Probleme au fost întâmpinate şi în relaţiile cu hingherii, care au afişat un mod de lucru destul de brutal. “Motivul principal pentru care am decis că este obligatoriu să mă implic urgent a fost faptul că, în 5 mai 2009, am văzut cu ochii mei activitatea de capturare groaznică a hingherilor. M-am cutremurat când am văzut agresivitatea acelor indivizi faţă de câini şi am zis că nu pot fi indiferentă, că trebuie să fac ceva, civilizat, educativ, că doar suntem în UE, nu?”, a mai spua Maria Ardelean.
    În schimb, Asociaţia Puffi a sterilizat până în prezent 1.270 de câini şi 48 de pisici. “Activitatea de sterilizare se face permanent. De asemenea, vara organizăm campanii ample de sterilizare. Până în prezent, am dat în adopţie peste 600 de câini. Toţi căţeii sunt sterilizaţi, microcipaţi, deparazitaţi intern/extern, vaccinaţi polivalent şi antirabic. Planul meu prioritar este să reuşim să ne facem un adăpost autorizat de câini. De asemenea, doresc să fac o mică pensiune pentru cei care au căţei şi nu au unde să-i lase când pleacă în concedii. M-am gândit că ar fi necesară pentru careieni şi o şcoală de dresaj canin”, a mai spus Marian Ardelean.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE