More

  Proxeneţii din centrul municipiului Satu Mare, săltaţi de mascaţi

  proxeneti

  Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, cu sprijinul de specialitate al Departamentului Informaţii şi Protecţie Internă, respectiv al luptătorilor din Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, au descins ieri în forţă pe strada Horea, nr. 6, din municipiul Satu Mare. Concret, au fost vizate patru persoane suspectate de proxenetism şi cămătărie care îşi duc veacul în zonă.

  Patru persoane săltate de poliţişti
  Cele patru persoane suspectate de proxenetism şi cămătărie – este vorba de Gheorghe H., Vasile E., Paul V., Iosif B. – au fost ridicate în forţă de către trupele speciale. În total, au fost realizate patru percheziţii domiciliare, în timp ce suspecţii au fost duşi pentru audieri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Oamenii legii îi suspectează pe cei patru indivizi că ar fi coordonat rețeaua de prostituție din zonă. Din câte se pare, informaţiile culese de-a lungul anilor de specialiştii Departamentului Informaţii şi Protecţie Internă au fost valorificate de către poliţiştii de investigaţii criminale încă de la începutul acestui an. “În data de 08.10.2015, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, cu sprijinul de specialitate al Departamentului Informaţii şi Protecţie Internă, au desfăşurat o acţiune de combatere a infracţiunii privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. În cadrul acţiunii au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie în patru locaţii diferite de pe raza municipiului Satu Mare şi patru mandate de aducere, cercetările fiind în curs de desfăşurare”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

  Anchetă urgentată de un scandal
  Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul zonei infracţionale de pe strada Horea a fost urgentată la presiunea opiniei publice, ca urmare a ultimului scandal de amploare care a avut loc în data de 8 septembrie. Concret, la acea dată Norbert Kuha – după cum reiese din referatul procurorilor – “în jurul orei 15.30 , în timp ce se afla pe terasa hotelului Dana II şi fiind într-o altercaţie cu o persoană, Kuha Norbert a fost observat de un angajat al acestui hotel care i-a atras atenţia să se oprească din agresiunea pe care o desfăşura împotriva acelei persoane. Instantaneu, inculaptul a reacţionat violent faţă de persoana vătămată M.R.B , urmărind-o în interiorul hotelului şi aplicându-i o serie de lovituri în diferite părţi ale corpului, cauzându-i acesteia grave suferinţe fizice şi leziuni fiind lăsat aproape inconştient şi transportat de Ambulanţă”. Mai mult, potrivit procurorilor sătmăreni – Norbert Kuha a mai atacat doi jandarmi chiar în secţia de poliţie.

  Structură bine organizată
  Culmea ironiei, la doar câţiva metri de Parchetul Satu Mare şi Tribunalul Satu Mare, clienţii prostituatelor sunt “deserviţi” chiar în curte – în special la adăpostul nopţii – sau în apartamentele din clădirea cu nr. 6. Poliţiştii se pot apropia cu greu de acest obiectiv fără să se dea alarma. Şi asta pentru că proxeneţii au “săgeţi”, care patrulează strada Horea şi zona din spatele Turnului Pompierilor. Astfel încât orice posibilă vizită neaşteptată este contracarată din start. Deosebit de violenţi, “locatarii” împiedică orice vizită nedorită. Nici nu este de mirare că poliţiştii au avut nevoie de sprijinul luptătorilor din trupele speciale.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE