PSD a dat un exemplu de democraţiepsd-govor

Pentru alegerea preşedintelui Partidului Social Democrat au fost organizate secţii de votare în fiecare organizaţie locală, fiind pentru prima dată în istoria modernă a României când fiecare membru de partid şi-a putut exprima opţiunea de vot. În judeţul Satu Mare, scrutinul electoral intern al partidului s-a desfăşurat în condiţii optime, fiind înregistrată o prezenţă la vot de peste 90 de procente. Peste 98% dintre social democraţii sătmăreni l-au votat pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Alegeri liniştite la Satu Mare
La nivelul Organizaţiei municipale PSD, alegerile interne au decurs în linişte, fiecare a ştiut ce are de făcut şi s-a prezentat la vot la intervale orare potrivite, tocmai pentru a nu se crea aglomeraţie. În jurul orei 10:00 la sediul partidului, acolo unde au avut loc alegerile, a venit şi presedintele Organizatiei Judetene a PSD Satu Mare, Mircea Govor care si-a exprimat votul cu zâmbetul pe buze şi cu încrederea că şi ceilalţi membrii de partid vor alege ce este cel mai bine pentru judeţul Satu Mare. “Nu puteam decât să votez pentru domnul Liviu Dragnea. Am făcut-o din suflet, din convingere şi sunt ferm convins că partidul nostru începe un drum nou care va fi benefic atât pentru organizaţia naţională PSD, cât şi pentru România”, a declarat chiar după ce a votat Mircea Govor.

psd-coica

De asemenea, cu aceleaşi gânduri au votat şi liderii Organizaţiei Municipale a Partidului Social Democrat. “Am ţinut în mod special să fiu azi aici, am votat pentru Liviu Dragnea pentru că este cea mai bună alegere şi sunt convins că lucrurile se vor schimba în bine. Atmosfera este foarte bună, noi toţi suntem pro Dragnea pentru că a ajutat mult municipiul şi judeţul Satu Mare în calitatea sa de ministru al dezvoltării şi viceprim-ministru. Sunt convins că o va face şi de acum înainte pentru că are o dragoste specială pentru Satu Mare”, a menţionat Dorel Coica, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare.

Votul social democraţilor din Negreşti

Una dintre cele mai aglomerate secţii de votare a fost cea din Negreşti Oaş. Încă de la ora 8:00 membrii partidului s-au prezentat cu buletinul la urne pentru a-şi alege preşedintele naţional. Alături de ei a fost şi preşedintele organizaţiei locale, Aurelia Fedorca.

psd-fedorca
“Astăzi a fost o zi specială, unii ar spune atipică pentru o practică în interiorul partidelor politice, sigur noi avem un scrutin intern, dar este un moment frumos pentru că aşa nici un membru nu se simte exclus. Statutul partidului aşa prevede, preşedintele la nivel naţional este ales de către toţi membrii de partid, iar acele congrese erau prin delegaţi. Eu, Fedorca eram desemnată să aleg preşedintele de către toată organizaţia, dar poate până la Bucureşti mă răzgândeam, dar aşa fiecare poate să îşi exercite acest drept. O să vedem la sfârşitul zilei cine este pentru, cine împotrivă sau câţi se abţin. În ceea ce mă priveşte pe mine, în calitate de preşedinte de partid, noi îl susţinem pe domnul Dragnea, pentru că este primul om politic care a arătat dragoste faţă de această zonă”, a explicat Aurelia Fedorca.

Fiecare membru a mai completat după ce şi-a exprimat opţiunea şi un chestionar compus din câteva întrebari închise şi deschise prin care membrii partidului au putut să precizeze şi care sunt asteptările lor de la viitorul preşedinte naţional al partidului.

Membrii PSD Carei s-au mobilizat la vot
Membrii Ogranizaţiei Municipale PSD Carei s-au prezentat ieri în număr mare la secţia de vot amenajată în sediul filialei pentru a participa la alegere a preşedintelui partidului prin votul direct al tuturor membrilor. Primii social-democraţi au sosit să-şi exercite dreptul la vot chiar la câteva minute după deschiderea secţiei.

Din cei 416 membri cu drept vot, până la ora 18.00 se prezentaseră la urne peste 300, ne-a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Carei, Ionuţ Oneţ. “Ne aşteptăm ca până la închiderea procesului de votare, prezenţa la nivelul organizaţiei noastre să ajungă pe la aproximativ 90%”, a adăugat preşedintele Ionuţ Oneţ.

Pentru un PSD puternic la Tăşnad
La Tăşnad, alegerile s-au derulat fără incidente. Preşedintele Organizaţiei Orăşeneşti a PSD Tăşnad, primarul Vasile Mitraşca, s-a prezentat la urne în jurul orei 13.00.

mitrasca

După ce şi-a exprimat opţiunea de vot, Vasile Mitraşca a declarat că a votat pentru un PSD puternic în viitoarele confruntări electorale. “Este în premieră pentru Partidul Social Democrat organizarea unui asmenea scrutin în care marea masă a membrilor organizaţiilor pot să voteze direct pentru candidatul pe ţară pentru preşedinţia partidului. Am venit cu gândul foarte clar. Un partid cum este PSD este foarte important să se poziţioneze foarte bine la nivel central, este un partid care dă tonul politicii româneşti de 20 de ani şi credem că alegerea noii structuri de conducere a formaţiunii politice ni-l dorim cu toţii pentru că ne aşteaptă în 2016 două scrutine electorale foarte importante pe care trebuie să le câştigăm”, a precizat Vasile Mitraşca.

Vot de încredere la Supur

stet

Scrutinul s-a desfăşurat în linişte şi la Supur, unde toţi membrii de partid au votat până la ora 15.00. Preşedintele Organizaţiei Comunale a PSD Supur, primarul comunei, Vasile Şteţ, a votat în jurul orei 14.00. După vot, acesta a declarat că are încredere în noul preşedinte al PSD. “Ne aşteptăm ca noul preşedinte al PSD să conducă partidul spre succese, să realizeze programul de dezvoltare al României, să fie un român bun. Consider că domnul Dragnea este un om serios, capabil, cunoscând problemele din fiecare judeţ în urma deselor vizite făcute de acesta. Chiar şi la Satu Mare a fost de mai multe ori. Ne dorim să fie un preşedinte bun, să organizeze partidul pentru a putea continua guvernarea în vederea realizării unor lucruri bune pentru România şi pentru români”, a spus Vasile Şteţ.

Peste 98% voturi pentru Dragnea
În urma numărării voturilor, peste 98% dintre social democraţii sătmăreni care s-au prezentat la urne au votat pentru Liviu Dragnea. Astfel, din cei 8.698 de membri de partid cu drept de vot, s-au prezentat la urne 7.832, adică 90,46%. Dintre cei care au votat, 7.706 (98,44%) au optat pentru Liviu Dragnea, în timp ce 84 (1,07%) au votat împotrivă, iar 42 (0,53%) au fost voturi anulate.

La nivelul municipiului Satu Mare, din cei 2.187 de membri cu drept de vot, la urne s-au prezentat 2.031 (92,86%). Dintre aceştia, 1.982 (97,58%) au votat cu DA, în timp ce 38 (1,87%) au votat cu NU, în timp ce 11 voturi (0,54%) au fost anulate.

Florin Dura
Alexandra ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts