Revelionul în Dubai, la mare modă în rândul sătmărenilordubai

Numeroşi sătmăreni s-au plictisit să-şi petreacă noaptea de Revelion acasă sau în localurile din oraş. Tot mai mulţi dintre ei aleg să meargă în străinătate, într-o scurtă vacanţă. Dubaiul a devenit destinaţia preferată de sătmăreni pentru trecerea dintre ani. Alţii se orientează spre vacanţe şi mai scumpe, în Mexic, Republica Dominicană şi Thailanda. Alţii se mulţumesc cu vacanţe mai ieftine în Bulgaria sau Turcia.

Destinaţii exotice, în funcţie de buzunar
Trendul revelionului petrecut în străinătate se menţine în rândul sătmărenilor cu dare de mână. Destinaţia lor preferată este Dubai. “La fel ca şi anul trecut, foarte mulţi clienţi se interesează de vacanţele de Revelion în Dubai. Preţul unei asemenea vacanţe de şapte zile începe de la 600 de euro pentru o persoană. Plecarea se face de pe aeroportul din Cluj”, ne-a declarat reprezentantul agenţiei de turism House of Travel, Robert Tar. Există şi sătmăreni care vor să-şi petreacă Revelionul în destinaţii şi mai exotice. “Am avut solicitări pentru oferte personalizate în destinaţii precum Mexic, Republica Dominicană sau Thailanda. Preţul unei asemenea vacanţe începe de la 1.200 de euro de persoană”, a adăugat Robert Tar.

Sătmărenii care nu sunt dispuşi să cheltuiască sume atât de mari, dar totuşi vor să plece în străinătate de Revelion, pot opta pentru vacanţe în Bulgaria sau Turcia. Preţul unei asemenea vacanţe de trei nopţi, inclusiv cea dintre ani, începe de la 107 euro. În preţ este inclusă şi masa festivă de Revelion. În schimb, biletul de avion trebuie cumpărat separat, iar plecările au loc din Bucureşti.

Destinaţiile interne, scumpe şi puţin căutate
Vacanţele de Revelion în staţiunile din ţară nu se bucură de prea mare căutare în rândul sătmărenilor. O vacanţă de şapte nopţi, la un hotel de două stele din Băile Felix, cu cina festivă inclusă, costă de la 1.100 lei de persoană. Aceeaşi vacanţă, tot la Felix, în schimb la un hotel de patru sau cinci stele, poate ajunge până la 2.000 – 3.000 de lei. “Tot mai puţini sătmăreni aleg destinaţii interne de Revelion. Preţurile la hoteluri sunt destul de mari. Majoritatea sătmărenilor care nu vor să stea acasă consideră că este mult mai rentabil că închirieze o cabană la munte în perioada Revelionului”, ne-a declarat reprezentantul agenţiei de turism House of Travel, Robert Tar.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts