More

  Rodul toamnei, cinstit la Sărbătoarea recoltei

  recolta1

  Sătmărenii au profitat din plin de Sărbătoarea recoltei, ajunsă la a cincea ediţie, pentru a-şi aproviziona cămările cu diverse produse tradiţionale. Sute de sătmăreni au vizitat standurile celor 60 de producători participanţi la eveniment. Majoritatea lor au şi cumpărat produse lactate, produse tradiţionale din carne, legume, fructe, vin, pălincă, miere şi alte bunătăţi.

  Tur pe la standurile producătorilor
  În deschiderea manifestării, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, însoţit de consilieri locali, consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai Direcţiei Agricole, a efectuat un tur pe la toate cele 60 de standuri. La fiecare dintre ele, producătorii l-au întâmpinat cu căldură şi l-au îmbiat cu produsele lor. Viceprimarul Radu Roca s-a declarat foarte mulţumit de modul de amenajarea a standurilor şi de prezentare a produselor.
  Viceprimarul Radu Roca a declarat că Sărbătoarea recoltei a fost organizată în beneficiul locuitorilor municipiului Satu Mare. “Primăria şi Consiliul Local Satu Mare, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale Satu Mare a organizat cea de-a V-a ediţie a Sărbătorii recoltei pentru a veni în sprijinul sătmărenilor care vor să-şi aprovizioneze cămările cu diferite produse tradiţionale. La cele 60 de standuri, sătmărenii pot cumpăra produse tradiţionale specifice recoltelor de toamnă: fructe, legume, ţuică, vin, must, dulceţuri, zacuscă, murături, flori precum şi produse lactate, produse din carne, produse ceramice şi multe altele. De asemenea, pe scenă vor evolua solişti şi ansambluri de muzică populară română, maghiară, germană şi romă”, ne-a declarat viceprimarul Radu Roca.

  Standuri luate cu asalt
  Având în vedere numărul mare de participanţi, rezultă că iniţiativa organizatorilor a fost apreciată de locuitorii municipiului Satu Mare. Sătmărenii au venit în număr mare în Piaţa 25 Octombrie ieri după-amiază. Aceştia au vizitat cu atenţie fiecare stand. Cele mai interesate s-au dovedit a fi gospodinele, care au cântărit atent produsele expuse. Majoritatea lor au şi profitat de ocazie pentru a-şi face cumpărături.
  Programul la scenă a fost deschis de ansamblul folcloric Ceatăra din Carei, care a oferit un recital de excepţie. Pe scenă au mai evoluat interpreţii Vlad Crasnai, Sorin Buc, Georgiana Marina, Maria Tripon, Andrada Bârsăuan, Nicolae Mureșan si Nicolae Mureșan jr, Hermina Marc şi Petrică Mureşan, alături de ansamblurile “Cununița’’si “Cununița năzdrăvană” şi formaţii de dansuri maghiare, germane şi ţigăneşti. Programul de la scenă a fost închis de Sergiu Vitalian Vaida şi nănaşii cu “Vine Cluju’ pe la noi”.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE