Sătmărenii, printre cei mai buni ŞOFERI din ţară. O DOVEDESC statisticile 

Teenager learning to drive

Sătmărenii se clasează pe locul al treilea într-un top naţional privind promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere încă de la prima încercare. Sătmărenii sunt depăşiţi doar de către brăileni şi de către nemţeni. Totuşi, o firmă care deţine şi o şcoală de şoferi din Satu Mare este lider naţional incontestabil în ceea ce priveşte profitul obţinut din această activitate.

Potrivit bilanţurilor financiare depuse la Ministerul Finanţelor, având ca activitate principală domeniul şcoli de conducere, cifra de afaceri a firmei Auto Reflex SRL a crescut de la 3,4 milioane lei în cursul anului 2013 la 4,8 milioane lei în anul 2014, înregistrându-se o creştere evidentă, respectiv în procent de 41,2%. Şi asta cu doar 19 instructori. Succesul se poate explica şi prin rata relativ mare de promovare la primul exament auto. Mai exact, 46% din cursanţii şcolii în cauză îşi obţin permisul de conducere după prima încercare.
Pe locul al doilea după cifra de afaceri se situează o firmă din Bucureşti – Teo Consult Auto – ale căror încasări în 2013 au fost de 2,9 milioane lei, crescând la 3,7 milioane lei în 2014. Şi asta cu 57 de instructori, de trei ori mai mult decât societatea sătmăreană. De asemenea, şi rata de promovare a examenului de la prima încercare este mai mică, respectiv de 35,7%.

Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Stăpân de Volan Company din Brăila se poate lăuda că are un procent mai bun de obţinere al permisului auto de către cursanţi încă de la prima încercare decât firma sătmăreană. Concret, au un procentaj de 49,12% – beneficiind de un număr de 18 instructori auto. Totuşi, cifra de afaceri este net inferioară firmei similare din Satu Mare, având doar 700.000 de lei.
Cel mai bun procent privind promovabilitatea examenului pentru obţinerea permisului de conducere se întregistrează în judeţul Neamţ, de către firma Dialiv Serv care – cu ajutorul a 20 de instructori auto – a obţinut un procent 50,6% a ratei de succes la primul examen.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts